CHP'li Özgür Özel: Tarım kredi fiyatları diğer marketleri geçti!

Paranın değeri gün geçtikçe azalıyor ve o gün fiyatların çok düşeceğini sanan var mıydı sanmıyorum. Ama fiyatların tekrardan yükselmesi ilginç de değil şaşırmadım.
 
A101'deki fiyatlar daha ucuz. Tarım kredi kazıklama marketleri çok daha pahalı.

Recep Baltaş iyi ki şu paralı Aktroll'ü 298 gün banladı. Buraya gelip kooperatif marketleri savunmasını izlemek istemiyorum.
 
Son düzenleme:
''Üreticiden tüketiciye'' mantığı ile proje yapılması finans ve yatırım sektörüne uzun vadede ciddi bir zarar verebilir. Alım gücünün yüksek olduğu bir ekonomiye sahip olan devletler bu tarz tek düze projeler ile zaten uğraşmaz.
 
Zaten ucuz olsa bile Tarım Kredi Kooperatiflerlerinin olmaması gerek. Bu esnaflar ve firmalar arasında ki rekabeti öldürür, düşünsenize bir marketiniz var ve senin vergilerinle market açan devlet çıkıp diyor ki benim ürünlerim bütün marketlerden daha ucuz! Bu durumda insanlar neden senin marketine gitsin yan sokakta bulunun Tarım Kredi varken? Devletin zarar etme gibi bir kuşkusu olmaz, çünkü zaten halktan gelen vergilerle bu marketleri devam ettirir. Vergilerle ayakta duran bir marketi rekabet anlamında hiçbir şekilde geçemezsiniz, bu da küçük esnafların yok olması demek. Devletin görevi A firmasıyla B firmasının arasında ki fiyat farkını önlemektir, Rekabet Kurumu bu yüzden vardır. Bu proje baştan saçmaydı şimdi de 2X saçma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı