10.000TL Sistem Kurulumu

M.Efe.Ceylan

Hectopat
Katılım
27 Ocak 2016
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Baştan bir sistem toplamak niyetim, biraz geleceğe yönelik bir sistem düşünüyorum ve bu yüzden özellikle yeni parçalar kullanılmasına dikkat ettim. Ancak aklıma takılan ya da tam olarak yatmayan yerler var. Bunları sizin ile paylaşmak istiyorum ve yardımınızı bekliyorum.

Kasa için ayırdığım bütçe 9.000 kadar. Toplam Bütçem 10.000 Olarak düşünüyorum ama bu kalan bin liralık kısım klavye mouse ve monitör için ayrıldı.

-MSI X99S SLI Plus DDR4 anakart
-Kingston Fury Black (4x8) DDR4 2666MHz CL15 1.5V XMP RAM
-İntel Cora i7 5820K 140watt 15MB 6 Çekirdek İşlemci
-Kingston 480GB V300 SATA 3.0 CACHE SSD
-WD 3.5'' 2TB Caviar Black Sata3.0 7200Rpm 64MB HDD
-Cooler Master HAF 912 Combat Gx 80Plus 750Watt Mid Atx Kasa
-MSI Geforce GTX 980 Ti Golden Edition Ekran Kartı (980Tİ modelinden farklı olarak aliminyum değil bakır soğutma kullanıyor)

Bu sistemde benim aklıma takılan kısım ekran kartı oldu. Biliyorsunuz ki phoenix türk bir frima ve tanıtıldı. Aradığım özelliklere yakın bilgisayarlarına da baktım, ayrı olarak parçada satıyorlarmış. GTX 980 Ti onlarda da mevcut ancak Gainward adlı bir markanın. Biraz araştırma yaptım ama pek geniş bir kaynak bulamadım MSI ya da ASUS ile karşılaştırıldığında özellikle. Aklıma takılan kısmı temel çekirdek hızı değeri fabrika çıkışlı %11 overcloaklı olması. Gainward GeForce® GTX 980Ti Phoenix GS Ekran Kartı Gainward 1241Mhz temel hız ile gelirken MSI 1071Mhz genel hızla geliyor. Bu sebeple ekran kartını değiştirmeye değer mi bilemedim. Size danışlayım istedim. Alttaki Yorumlarda Göreceksiniz bır ığıltı sesi çıkarttığını söylüyorlar.Bilen varsa merak etmekteyim MSI yerine GAİNWARD alınabilir mi?

X99 değil z170 topla diye cevaplar gelecektir diye düşünüyorum bu yüzden bu konuya da açıklık getireyim. Bilgisayar oyun temelli evet ancak sadece oyun oynamıyorum Solidworks 3DMax gibi programlar kullanıyorum ve bunlar ağır renderlar yapıyor ve ya rama yükleniyor. Rami oyun ihtiyacına göre yüksek tutmamın nedeni bu ve bu render ağırlığından dolayı x99 bir sistem düşünüyorum. Duruma göre işlemci yükseltmesi yapabilirim ancak yakın zamanda değil. İleriye dönük olarakta 3 EKran kullanmayı düşünüyorum Yanında SLI bağlantısı ile ekran kartının sayısını arttırabilirim ancak dediğim gibi bu ileri zaman için.

Toplam kasa fiyatındaki değişim o anki dolar kuruna göre sıvı işlemci soğutucu (all in one) ve ya kingston yerine samsung SSD (yüksek okuma/yazma hızı için) aktarılabilir.ç Bu o anki dolar kuruna bağlı biraz.

Bir ekran kartı birde bu Ram seçimi konusunda şüphelerim var onun haricinde bayağı oluştu kafamda.

Bunun haricindeki soru ise ileride 3 ekran kullanımına geçmek gibi bir fiyatım var. Dİsplay portu olan bir monitör doğrudan 600-700 Lira ekliyor. Dönüştürücüler ile ekran kartındaki hdmi displayport VGA şeklinde 3 farklı çıkıştan dönüştürsem hepsini HDMİ yapsam ekranların tepki süresi değişir mi? Ekranlarda HDMI çıkışları olacak şekilde düzenleme yapsam ne kadar dar boğaz yaratır acaba?

Parçalar içinde Vatan Bilgisayarı düşünüyorum. Ankarada oturuyorum hem mağzalarına ulaşımımda var. Fiyatları en ucuz olduğunu söyleyemem ancak diğer sitelere göre daha güvenilir geliyor. Temin edebileceğim başka yerler konusunda fikriniz var ise onları da duymak isterim.
 
Son düzenleme:
Gainward ekran kartlarında sinir eden iğilti sesi var. 170Mhz için bu sesi duymak istiyorsan al derim.
 
Gainward ekran kartlarında sinir eden iğilti sesi var. 170Mhz için bu sesi duymak istiyorsan al derim.

Sitelerde hep aşırı sessiz vs. deniyor referans tasarıma göre. Hoş MSI da da twinfrozer var yine referans tasarıma göre. Bu ığıltı sesi bu modelde mi var yoksa tüm gainwardlarda mı?
 
Sitelerde hep aşırı sessiz vs. deniyor referans tasarıma göre. Hoş MSI da da twinfrozer var yine referans tasarıma göre. Bu ığıltı sesi bu modelde mi var yoksa tüm gainwardlarda mı?

Çoğunlukla GTX980 Phantom’da var diye biliyorum. TwinFrozr ekran kartları boşuna düşmediler buralara.
 
Evet bu ses pek hoş değil. Aslında gainwardın kolay fan temizliği hoşuma gitmişti ancak bu ses olayı pek hoş olmadı tabiki. Teşekkür ederim Yorumunuz için

Hemen ümidinizi kesmeyin. Gainward Nvidia’nın üst düzey partneri bunu sizde biliyorsunuzdur. Buna rağmen bu sorunu çözememişlerse neden tutuyorki Nvidia? Düzeltmiş olabilirler belki.

Ayrıca dediğiniz ekran kartı 1241 Mhz overclock yapılırsa o değere ulaşıyor. VGA Database’de kendisi 1152 Mhz.
Eğer ekran kartına overclock yapıp Mhz değerini yükseltmek istiyorsanız EVGA marka alın derim. Overclock ile 1304’e ulaşıyor.
 
Overclock olarak aşırı zorlamayı düşünmüyorum. Belki ufak değerler. Sistem güçlü bir sistem ve her zaman sonuna kadar zorlayacağımı sanmıyorum. Bu yüzden overclock ile çıktıkları değerleri çok kaale almadım. Gainwardın temel değeri direk %11 overclock diye ayrıyetten bir düşüncd uyandırdı aklımda. İşlemci falanda overclock imkanı olsada ufak değişimler harici çok yüklenmeyi düşünmüyorum parçalara.
 
Overclock olarak aşırı zorlamayı düşünmüyorum. Belki ufak değerler. Sistem güçlü bir sistem ve her zaman sonuna kadar zorlayacağımı sanmıyorum. Bu yüzden overclock ile çıktıkları değerleri çok kaale almadım. Gainwardın temel değeri direk %11 overclock diye ayrıyetten bir düşüncd uyandırdı aklımda. İşlemci falanda overclock imkanı olsada ufak değişimler harici çok yüklenmeyi düşünmüyorum parçalara.

Küçük overclock’lar yapacaksanız bu Gainward ile MSI ikisinden birisini alın. Overclocka tam gaz yüklenecekseniz EVGA alın.
 
Küçük overclock’lar yapacaksanız bu Gainward ile MSI ikisinden birisini alın. Overclocka tam gaz yüklenecekseniz EVGA alın.
Ufak overclocklar söz konusu yüklenme yapmayacağım. Birdek şu temel hız aklıma takıldı onlar aynı olsa MSI alırım. Neyse birkaç yorum daha gelsin buna. Ram hakkında soru sorayım dört kanal çalıltıracağım ancak ana kartta 8 slot var. İleride aynı setten bir tande daha alıp 8 slot kullanabilirim diye düşünüyorum ama mantıklı olur mu sizce. Ve ramin hızınıda göz önünde bulundurmak lazım tabi.
 
8 Slota 4 kanal ram takın ileride alacaksanız tüm slotları doldurursunuz. Ayrıca bu sistemle galiba render yapacaksınız ram ve Mhz değeri önemli tabi.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı