Okul bilgisayarından USB'ye virüs bulaştı

Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
785
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Okul bilgisayarında bilgisayara USB belleğimi taktım ancak eve geldim ve bir şey fark ettim. Malwarebytes hemen ayı gibi trojan.Crypt uyarısı spamlamaya başladı. Bütün gerçek dosyaları gizliye almış ve onun yerine .lnk (Windows command Processor) uzantılı onun ismi ile aynı kısayollar oluşturmuş. Bu olay neden oluyor bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyaları gizli yapması bulaşan virüsün özelliğidir.

Benim bilgisayarımda bir virüs yok kaç kere taradım. Annem bilgisayar öğretmeni ve arada onun okuluna giderim. Bir dahakisine gittiğimde Malwarebytes ile bir taratayım onun bilgisayarını. Ancak bir şey fark ettim bütün programları crackli kullanıyorlar. Ve USB'yi taktığım an değişti. Virüs olan dosya random harfle yazılmıştı, onu sildim. Kısayolları da sildim daha virüs kalmış mıdır?
 
Benim bilgisayarımda bir virüs yok kaç kere taradım. Annem bilgisayar öğretmeni ve arada onun okuluna giderim. Bir dahakisine gittiğimde Malwarebytes ile bir taratayım onun bilgisayarını.

Exe olarak klasör simgesine dönüşüyor klasör simgesi zannettiğiniz aslında bir Exe dosyası. Tıklarsanız exe veya ink dosyasını açar. Virüs tazelenir. Yeni bilgisayar bile olsa bulaşır. Temiz bilgisayarda bulaştırmadan dosyaları ayıklamak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı