Üniversite okumadan güzel bir hayata sahip olunur mu?

Üniversite okumadan direkt iş hayatına atılanlar daha başarılı oluyor zaten. Tabii durum bizim ülkede böyle. Liseden sonra direkt üniversiteye girdim ve şu an son senem ancak benle aynı dönem olan sınıf arkadaşlarımın birçoğu üniversite yerine çalışmayı seçti ve muhtemelen hepsi benden çok daha iyi bir hayat yaşayacak. Ülkede okuduğun sürece zaman kaybediyorsun maalesef. Demek istediğim istediğin kadar üniversite oku, rezalet bir hayatta yaşayabilirsin. Üniversite sana gelir kapısı açmaz.
 
Mağaza görevlisi 27 yaşında ve 3 tane üniversite bitirmiş. Asgari ücrette çalıştığını dile getirdi.

2 yıllık üniversite bitireceğine puanı vs. düzgün bir üniversite bitirse mesleğini yapardı.

İşsizlik okumayanlar için var, eğer çalışıp iyi bir üniversite bitirirseniz işsiz kalmazsınız. Bir şey kötü diye abartmanızın manası yok.
 
Ben 12 sene okudum niye daha fazla okuyayım?

Güzel bir hayata sahip olmak için illaki okul okumanıza gerek yok okul sadece bunu bir nebze kolaylaştırır Türkiye de o da yok ama neyse. Bütçeniz varsa girşimcilikle uğraşırsınız. Bilgisayara ilginiz varsa yazılım öğrenebilirsiniz. Yurt dışına çıkma ihtimaliniz vardır yurt dışına çıkarsınız. Bu tamamen sizin kendinizi nasıl ne yönde geliştirmek istediğinize baglı.
 
Eğer çalışıp iyi bir üniversite bitirirseniz işsiz kalmazsınız. Bir şey kötü diye abartmanızın manası yok.
Meslek sahibi bir lise mezununun issiz kalma olasiligi universite okumus olandan daha dusuk. Turkiye'de Dunya siralamasinda dogru duzgun universite yok egitim kalitesi yerlerde bitirsen ne olacak?
 
Üniversite okumadan direkt iş hayatına atılanlar daha başarılı oluyor zaten. Tabii durum bizim ülkede böyle. Liseden sonra direkt üniversiteye girdim ve şu an son senem ancak benimle aynı dönem olan sınıf arkadaşlarımın birçoğu üniversite yerine çalışmayı seçti ve muhtemelen hepsi benden çok daha iyi bir hayat yaşayacak. Ülkede okuduğun sürece zaman kaybediyorsun maalesef. Demek istediğim istediğin kadar üniversite oku, rezalet bir hayatta yaşayabilirsin. Üniversite sana gelir kapısı açmaz.

Üniverste okuyan az çünkü.

Oyle bir universite kalmadi Türkiye'de🙂 hepsi siyaset dolu ve askerlik erteleme kurumu.

Üniversite için yurtdışı lazım artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı