Karışık bir hayata sahip bir liseli için öneriler

Hocam görmediniz mi, beşer beşer ülkeye geliyorlar. Hepsi de erkek. Bir tane kadın yok içlerinde.
Yorumlarda da hala şu çocuğu savunan var kusura bakmayın atalarımızın kan dökerek aldığı ülkede Suriyeli çocuğun teki ben türküm demesini savunmayın. Suriyeliyim desin açıkca söylesin. Ya da gitsin.

Bak güzel kardeşim. Konu bu çocuk değil. Ve bu çocuğa patlamanız çok yanlış bir davranış ki olgun düşenmeye çalışan bir kişi olduğunu düşünmüyorum. Konu her milletten her toplumda kötüler olması. Sen şimdi Amerika'ya veya istediğin yere git. Ve orada üre geliş. Ve adamların ülkesinde kargaşa, bozuk ve kötü bir olay çıkar. Şimdi bütün Türkler kötü mü olacak sırf çoğunluk çürük olduğu için. Hayır tabii ki. O mantık sepette %70 bozuk var diye kalan %30'unda bozuk elma olduğunu düşenemezsiniz. Bu sayılar tabii ki meseladan ibaret.

Ben bu arkadaşın gerçekten okumak istediğine inanıyorum. Ve çocuğun ailesini nereden biliyorsunuz? Belki bizim ülkemizde 15 Temmuz'da yardıma çıkmış birileri veya dışarı da sapkınlık yapan birileri. Daha yüzünü görmediğiniz kişi hakkında böyle yorumlar yapabilme lüksünü kendine bulman çok yanlış bir karar.

Hocam görmediniz mi, beşer beşer ülkeye geliyorlar. Hepsi de erkek. Bir tane kadın yok içlerinde.
Yorumlarda da hala şu çocuğu savunan var kusura bakmayın atalarımızın kan dökerek aldığı ülkede suriyeli çocuğun teki ben türküm demesini savunmayın. Suriyeliyim desin açıkca söylesin. Ya da gitsin.

Konu Atatürk'e nerden geldi açıklar mısınız?
Başka bir platform olsa yüzünüze açıkça küfrederdim. Laf kalabalığı yapmayın.
Çünkü orada burada " Ehe atatürkçüyüm abi suriyeliler gitsin yaa hepsi öğğ. " diyen kişiler ve profilinde atatürkün portresi olan insanlar gibisiniz. Varsayım. Ayrıca kurduğum onca cümle arasından kendi istediğini ayıklayıp ona 'cevap' vermeye çalışman ayrı komik.

Bak güzel kardeşim. Konu bu çocuk değil. Ve bu çocuğa patlamanız çok yanlış bir davranış ki olgun düşenmeye çalışan bir kişi olduğunu düşünmüyorum. Konu her milletten her toplumda kötüler olması. Sen şimdi Amerika'ya veya istediğin yere git. Ve orada üre geliş. Ve adamların ülkesinde kargaşa, bozuk ve kötü bir olay çıkar. Şimdi bütün Türkler kötü mü olacak sırf çoğunluk çürük olduğu için. Hayır tabii ki. O mantık sepette %70 bozuk var diye kalan %30'unda bozuk elma olduğunu düşenemezsiniz. Bu sayılar tabii ki meseladan ibaret.

Ben bu arkadaşın gerçekten okumak istediğine inanıyorum. Ve çocuğun ailesini nereden biliyorsunuz? Belki bizim ülkemizde 15 Temmuz'da yardıma çıkmış birileri veya dışarı da sapkınlık yapan birileri. Daha yüzünü görmediğiniz kişi hakkında böyle yorumlar yapabilme lüksünü kendine bulman çok yanlış bir karar.
Masal anlatmayın. Devam, bu kafayla bir şey olamazsınız zaten. Uzatmayalım.

Masal anlatmayın. Devam, bu kafayla bir şey olamazsınız zaten. Uzatmayalım.
Pekala. Gelen Ukrayna'lı vatandaşlara ( mültecilere) da aynı tepkiyi verseydiniz keşke. Ve keşke benim sizi adam hesabına aldığım gibi sizinde beni adam hesabına alıp mesajlarımı okusaydınız. Böyle devam edin o zaman. İyi günler.

Pekala. Gelen Ukrayna'lı vatandaşlara ( mültecilere) da aynı tepkiyi verseydiniz keşke. Ve keşke benim sizi adam hesabına aldığım gibi sizinde beni adam hesabına alıp mesajlarımı okusaydınız. Böyle devam edin o zaman. İyi günler.

Ukraynalılar Türk kadınına taciz/tecavüzde bulunmuyorlar en azından. 10 senedir de burada değiller. Üreme oranları türklerden 4 kat daha yüksek değil. Medeniler, şeriatçi değiller mesela.

Sizi tabii dıslarız sizin yüzünüzden kendi ülkemizde rahat nefes alamaz olduk bunları yapıyosunuz sonra beni dıslıyolar diye ağlama kabul edin buraya ait değilsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer mesajlarımı okusaydınız boyle birşey yapmadığımı ben suriyelileri değil bu konu sahibini savunduğumu anlardınız.

Her insan saygıyı hakeder. Her Türk aynı olmadığı gibi her Suriyeli, İngiliz, alman da aynı değil. Daha 14 yaşında ki birinin üstüne bu kadar yüklenilmesi uygun bir durum değil. Empati kur. Ailen başka yerde ki aileni seçemezsin. Türkiye de doğmuşsun herkes sana ırkçı? Şimdi bu çocuk sırf ailesi Suriyeli diye ırkçılığa uğramak zorunda mı? Biraz empati.
Konuyu acan kisi yüksek ihtimalle burda da ona yüklenilecegini tahmin etmistir ama yinede konuyu acmayi tercih etti. dedigim gibi önemli biride olsa kansere tedavi bile bulsa, eger suriyeliyse ülkemiz bu ırktan olan kimseye sıcak bakmayacak.

Aynı şey degil ama hocam. Öncelikle hic gördünmü ukranyalı birinin bizim Türk kadınımıza yada herhangi bir vatandaşımıza bir zarar verdigini? Görmedin, duymadın. Aradaki fark bu

Konuyu acan kisi yüksek ihtimalle burda da ona yüklenilecegini tahmin etmistir ama yinede konuyu acmayi tercih etti. dedigim gibi önemli biride olsa kansere tedavi bile bulsa, eger suriyeliyse ülkemiz bu ırktan olan kimseye sıcak bakmayacak.

Aynı şey degil ama hocam. Öncelikle hic gördünmü ukranyalı birinin bizim Türk kadınımıza yada herhangi bir vatandaşımıza bir zarar verdigini? Görmedin, duymadın. Aradaki fark bu
Anlamaz bırakın. Kendi halinde takılsın. Toplumda böyle bir fikri ortaya atsa kimse iplemeyecek zaten.

Ayrıca @676478 hocam haklı, böyle insanlar savunulmamalı. Ayrıca konu Atatürkçü olmak yada olmamak degil saçma bir yere baglamissiniz ama şöyle diyeyim her profilinde atatürk olan yaptıgınız benzetmeye girmiyor.

Anlamaz bırakın. Kendi halinde takılsın. Toplumda böyle bir fikri ortaya atsa kimse iplemeyecek zaten.
Boş bir savunma silsilesi hocam işte ama tekrar diyorum kusura bakmasın (yada baksın) bizim insanımız hicbir zaman bizim ülkemize kötülük yapanlara ve onların soyundan gelenlere asla iyi bakmayacak (buna araplar, ermeniler de dahil eger bunlarıda savunursa diyecek birsey bulamam)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı