Modüle amper fazla verilirse ne olur?

Xenomorphic

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
40
Selamünaleyküm.
Ben evimin bir odasını 15 20 metre kadar LED ile döşeyeceğim sorunum bu kadar uzun LED'ler için fazla Ampere ihtiyacım var ve trafo alacağım bunun için bu LED'ler sese duyarlı modül ile birlikte geliyor tüm LED'leri tek bir modüle bağlamalıyım o modülü de trafoya bağlamalıyım. Modülün maksimum amper çıkışı 2*3a olarak belirtiliyor trafo 20 amper verse bile modül çıkışı 6amper olarak mı verecek bir fikir söyler misiniz? Nasıl yapmalıyım? Yoksa hepsine ayrı ayrı modül almak zorundayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aleyküm Selam.

2*3A ifadesinden bir anlam çıkartamadım maalesef, LED Modülünüzden eğer 6A çıkış alabiliyorsanız 6A'n üzerinde bir amper çektiğinizde modül devresindeki bir kaç eleman büyük ihtimalle patlayacaktır. Trafo 20A desteklese bile modül desteklemiyor. Basit bir şekilde modül ile sadece bir röleyi çektirip LEDlerin beslemesini röle üzerinden yapabilirsiniz.
 
Aleykümselam.

2*3a ifadesinden bir anlam çıkartamadım maalesef, LED modülünüzden eğer 6A çıkış alabiliyorsanız 6a'n üzerinde bir amper çektiğinizde modül devresindeki birkaç eleman büyük ihtimalle patlayacaktır. Trafo 20a desteklese bile modül desteklemiyor. Basit bir şekilde modül ile sadece bir röleyi çektirip LED'lerin beslemesini röle üzerinden yapabilirsiniz.

Tam olarak anlayamadım ben bu konuda biraz cahil kalıyorum.
Almak istediğim Ürün bu. Ama 20 metre kadar LED bağlamalıyım. LED'lerin beslemesi bu modül üzerinden yapılıyor röleyi nereye bağlamalıyım bu modülün amperini arttırma şansım var mı? Tek istediğim 20 metre LED'i tek bir modülle sese duyarlı hale getirebilmek.
 
Tam olarak anlayamadım ben bu konuda biraz cahil kalıyorum.
Almak istediğim Ürün bu. Ama 20 metre kadar LED bağlamalıyım. LED'lerin beslemesi bu modül üzerinden yapılıyor röleyi nereye bağlamalıyım bu modülün amperini arttırma şansım var mı? Tek istediğim 20 metre LED'i tek bir modülle sese duyarlı hale getirebilmek.
Maalesef röle bağlayamazsınız. Dimmer özelliğini röleye veremezsiniz. (Dimmer özelliği ışık şiddetini ayarlayan bir özelliktir. Şiddeti kısıp-yükseltebilir.) Deneyin şansınızı en kötü yanar.
 
Maalesef röle bağlayamazsınız. Dimmer özelliğini röleye veremezsiniz. (dimmer özelliği ışık şiddetini ayarlayan bir özelliktir. Şiddeti kısıp-yükseltebilir.) Deneyin şansınızı en kötü yanar.

Peki ben biraz araştırma yaptım modülü kendim yapmak istiyorum ama istediğim akımı kaldırabilir mi bilmiyorum almam gereken parçalar.
Irfz44n kanal Power mofset (açıklamasında 48a 60v diyor)
100k potans.
Mikrofon dg094.
47uf16v kondansatör 5x11mm.
Nasıl lehimlemem gerektiğine dair bir video mevcut ama elektrikçi bir arkadaşım patlar kaldırmaz dedi acaba başından atmak içinmi yaptı bilmiyorum çünkü mofset değerleri benim vereceğimin altında. Sizce nasıl olur?
 
A. selam. Hocam, bu tek modülün çıkışı 6 A ile sınırlanmış görünüyor ve bu durumda örneğin max. 6 A çeken 6 mt. metrajdaki şerid LED'in (kullandığınız şerid LED'in tekli, çoklu çiplisine göre metrede amper çekme miktarına göre) sesle ayrı kontrollerle yanabilmesi sağlanabilir. LED trafosu 20-30 A'lik olsa bile tek bir modül bunu 6 A ile sınırlayarak müzik kontrollü yanmayı sağlayacaktır, daha fazlası trafoda kalacaktır. Örneğin toplamda 18 A'i isteyen 18 mt.' lik ve mt.'de 1 A çeken şerid LED grubu, 3 ayrı 6 A'lik modülün 20 A'lik ayni (tek) LED trafosuna bağlanmasıyla 3* 6 A =18 A'i çeken 3'lü gruba ayrı kontrollerle bağlantısı yapılabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
A. Selam. Hocam, bu tek modülün çıkışı 6'a ile sınırlanmış görünüyor ve bu durumda örneğin Max. 6'a çeken 6 mt. Metrajdaki şerid LED'in (kullandığınız şerid LED'in tekli, çoklu çiplisine göre metrede amper çekme miktarına göre) sesle ayrı kontrollerle yanabilmesi sağlanabilir. LED trafosu 20-30 A'lik olsa bile tek bir modül bunu 6'a ile sınırlayarak müzik kontrollü yanmayı sağlayacaktır, daha fazlası trafoda kalacaktır. Örneğin toplamda 18 A'i isteyen 18 mt.'lik ve mt.'de 1'a çeken şerid LED grubu, 3 ayrı 6 A'lik modülün 20 A'lik ayni (tek) LED trafosuna bağlanmasıyla 3* 6'a =18 A'i çeken 3'lü gruba ayrı kontrollerle bağlantısı yapılabilir. Kolay gelsin.

Ayrı kontrollerle vermek istemiyorum düşünsenize 5 tane 5 metrelik LED döşeyeceğim 5050 modeli güçlü olandan. Bu demektriki 5 ayrı modüle ihtiyacım var evde kuru kalabalık oluşturacak.
 
Evet, kablo ve cihaz karmaşası olmaması açısından düşünceniz normal, ayni durumu ben de yaşasam bu şekliyle yapmayı düşünmezdim. Bir de LED şeritleri sadece 5 mt.'lik paralel gruplar şeklinde bağlı olarak (20 mt' yi paralel bağlı 5mt.' lik 4 grup gibi) beslemek gerekiyor. (arada modül olmadan sadece tek LED trafosuyla beslemek gerekse bile) Çünkü 5mt.'den sonra LED'lerin parlaklığında veya eşit gerilim/akımla beslenmelerinde kaçınılmaz aydınlatma farkları sorunları oluyor. Bu yüzden eşit ve uygun (homojen) LED aydınlanması için denemelerle sabit max. 5 mt. 'lik LED şerid metraj sınırını mutlaka dikkate almanız gerekiyor. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı