balenaEtcher nedir?

Acemi99

Decapat
Katılım
26 Şubat 2022
Mesajlar
145
Yer
İstanbul
Arkadaşlar, merhaba bugün balenaEtcher adlı program ile tanıştım. Kafamdaki soruların cevaplarını bulamadım, cevaplarsanız çok sevinirim. Bu program sadece Linux ISO'larını USB'ye yazdırmak için mi var? Mesela Windows'tayken bu program ile başka bir Windows USB'si hazırlayabilir miyim? Ya da Linux'tayken bu program ile Windows USB'si hazırlayabilir miyim?
 
Özellikle Hackintosh kurulumunda yararlı bir ISO to USB tarzı yazılım. Her işletim sistemi için kullanılabilir. Boot edilebilir Flash bellek oluşturur. En iyi özelliği ise; işlemden sonra validating (doğrulama) yapmasıdır.
 
Özellikle Hackintosh kurulumunda yararlı bir ISO to USB tarzı yazılım. Her işletim sistemi için kullanılabilir. Boot edilebilir flash bellek oluşturur. En iyi özelliği ise; işlemden sonra validating (doğrulama) yapmasıdır.

Sosyalde biraz bu program hakkında konuşanlara denk geldimde sadece Linux USB'si hazırlıyor denmiş, o zaman Rufus'tan bir farkı yok galiba.
 
Sosyalde biraz bu program hakkında konuşanlara denk geldimde sadece Linux USB'si hazırlıyor denmiş, o zaman Rufus'tan bir farkı yok galiba.

Tek farkı; yazdıktan sonra doğrulama yapması. Ve kullanım kolaylığı. ISO seç, Flash bellek seç, yazdır. O kadar. :)
 
Rufus'ta ince ayar var. Örneğin; UEFI olmayan bir sitem için ayarlar. Ve hatta indirmeler bile var. Balena Etcher çok sade. Ayar yok. O yüzden pek güven vermiyor bana göre.
 
İşte onu bilemiyoruz. :) Neyi nasıl neye göre yapıyor? Diyelim ki; benim sistemim eski MBR formatında. Ama ben GPT yazdırmak istiyorum. Dedim ya ayar yok. Muhtemelen o anki sisteme göre yapıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı