Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 970 G1 fan önerisi

emrah_8

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
2.304
Makaleler
3
Çözümler
3
Bildiğiniz gibi bu modelde 3 adet fan bulunmakta, son zamanlarda kasadan gelen bir uğultu dikkatimi çekti. Başlarda kartta CW yapmıştır diye es geçmiştim ama incelediğimde bir fan sesli çalıştığını gördüm. Normalde kartta başka hiçbir sorun yok, ısınma sorunu bile yok ama bu ses olayına kafayı taktım iyice. Bu fanları nereden temin edebilirim acaba? Yurt içi bulamadım, ABD tarafında ise pahallıya geliyor. Aliekspressten alayım diyorum ama satıcılara güvenemedim.

Fan normalde çalışıyor bir sıkıntısı yok, takılması vs gibi seste yok. Uğultulu çalışıyor, çıkarsam bunların yağlanma vs gibi imkanı oluyor mu dersiniz? Bir de bu modelde fanı çıkarırsam termal ve macun değiştirmek zorunda kalır mıyım?
Şu nasıl sizce?
https://tr.aliexpress.com/item/32921910773.html?gatewayAdapt=glo2tur
 

Dosya Ekleri

  • 3050-front.jpg
    3050-front.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Galax HOF için almıştım, bu senin kartına uygundur.
Satıcıya soruyorum şimdi, ikimizinde ana dili ingilizce olmadığından anlaşmak komedi oluyor valla. :) Adama kartın modelini atıyorum, buna uyar mı diye, farklı kart atıyor bunumu kullanıyorsunuz diye. Link atıyorum, resmi kartın linkini açılmıyor diyor. En son email istedim verdi, oradan yazdım bakalım. 200 küsüt tl ediyor, çok değil ama taa ocak 23-24 diyor. O zamana kadar fanın kulağı ve sinirleri tırmalamasına nasıl katlanacağız bakalım. Oyun oynarken, film veya video izlerken duyulmuyor. Sadece formlarda dolaşırken falan uğultu geliyor. Bir süre sonra kafa oraya gidiyor. Bakalım, dönüş yapsında sipariş vereyim. Eskiden biraz daha hızlı kargo seçenekleri falan geliyordu. Şimdi neredeyse tek seçenek çıkıyor valla. Fanı değiştirirken mecburen macunuda yenilemek gerekecek. Pad olayına girmeyeceğim ama kartta sıcaklık sorunu zaten yoktu. Sadece oyun amaçlı kullanıldığından temiz kart. :) Ama fanlar zamana yenik düşüyor tabi..
 
Afterburner üzerinden belli bir sıcaklığa kadar fanları kapalı tutabilirsin, en azından gündelik kullanım sıcaklıklarında. Bir nebze rahatlatır.
Siparişi verdim hocam,

205TL 3'lü fan+7,12 TL kargo+62 TL gümrük vergisi(

%30 küsür vergi nedir arkadaş! Ürün taa Çinden buraya 7 TL geliyor ama içeri gererken 62 TL kesiyorlar. Ülkenin ayıbı, başka bir şey değil. )

Tek sıkıntı 24 Ocak diyor, 1 aydan fazla sürecek. Önceden hızlı kargo vs yapılıyordu kargo ücretini az arttırıp, çoğu satıcıda bunu göremedim valla.
 
Hayırlı olsun öncelikle. Evet önceden birçok gönderim seçeneği mevcuttu ancak anlaşmalar yenilenmedi sanırım, 2 bilemedin 3 opsiyon zor çıkıyor artık.
Teşekkürler, valla bu ürünü birkaç satıcıda daha gördüm ama standart kargo dışında seçenek yoktu. Bir tanesinde vardı, ocak başları geliyor gözüküyordu ama ürününü gözüm tutmadı. Adamlar az daha ileri gitse insan klonlayacaklar, hangisi sahte hangisi gerçek; hangisi kaliteli hangisi adi bilmek zor oluyor. :)
Msı After burner işe yaradı bu arada, tek sıkıntı masaüstünde açmak gerekiyor. Manuel ayar atıyor fanlarına. Fazla bir sesi yok fanların ama sanırım ben kafaya taktığımdan fazla duyuyorum. Bakalım yenisi gelsin bi, tabi bana yeni bir macunda masraf açacak. Termal pad olayına girmeyeceğim, hem kalite hem birkaç ölçüde kullanmak gerekeceğinden astarı yüzünden pahallıya gelecek. Kartı satmaya kalktığımda bile şu fanın artısını kabul etmeyecek bir ton adam çıkacaktır. :) neyse bakalım..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı