Hastanelerde sağlık hizmeti berbat durumda

Katılım
9 Kasım 2021
Mesajlar
1.816
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Market Personeli
Marmara üniversitesi pendik eğitim ve araştırma hastanesinde sıradan bir gün.
Gördüğünüz gibi randevulu hasta olsak bile sıra beklemek durumundayız. Mademki aldığımız randevunun saati belli ne diye sırada bekliyoruz. Sağlık hizmeti bu sıranın neresinde? Doktor gelmiş bilgisayarın daha açmadım diyor saat olmuş iki.
Randevu kabul görevlileri geç geliyor. Bu nasıl sistem? Hemen sağlık sistemine düzen gelmeli.

IMG_20221209_132538.jpg
 
Geçenlerde aylardır uğraşımın sonucunda göz polikliniğinden randevu aldım. Randevum saat 9'daydı 10'u geçerek anca girdim.
 
İlk kez mi hastaneye geldin sen. Bakın oradaki amcalar teyzeler bekliyor onlarda sıralı, randevulu sadece sıra var beklediniz diye sistem problemli diyorsunuz, mağdem beklemek istemiyorsun özel hastaneye git...

Diye diye bir sürü klişe sayabilirim. Şikayet yeri burası değil maalesef ve çözümü de burada değil.
 
Ben artık randevu almakla uğraşmıyorum çünkü alamıyorum. Direkt gidiyorum artık kavga dövüş biri alıyor. Bu şekilde dahiliye, psikiyatri vs. kontrollerimi yaptırdım. Hatta holter taktırdım geçenlerde. Göz muayenem var sırada göz doktorları almıyorlarmış kesinlikle randevusuz. Sağlık bakanlığının yazılı kararı var "randevusuz hastalarada bakılacak" diye. Onu kağıda bastırıp gidicem. Almazlarsa başhekime şikayet edicem. Bu arada randevu alınamıyordan kastım yer yok olayı değil. Öyle olsa "talep oluştur" kısmı olur. Direkt sistem göze aldırmıyor randevu. Yer yok vs. diyor o kadar, talep oluştur kısmı yok ve 2-3 aydır böyle.

Geçenlerde aylardır uğraşımın sonucunda göz polikliniğinden randevu aldım. Randevum saat 9'daydı 10'u geçerek anca girdim.

Gözden nasıl aldın? Hangi şehir semt?
 
Hastanelerin bu şeyi kötü evet ama trafik kazası geçirdiğimde 6 gün hastane yattım, hemen yattıgım günün sabahına ameliyata aldılar baya şaşırdım, sabah öğle akşam yemek, atıştırmalık falan geliyordu hep hemşireler ilgiliydi bulabiliyorduk hemen hastane de yatarsan güzel hizmet var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı