Cyberpunk 2077 Vs. i5-11400H / RTX3060

Critical mass

Hectopat
Katılım
19 Ocak 2022
Mesajlar
1.707
Makaleler
1
Çözümler
4
Arkadaşlar bu sistemle (Acer Nitro 5 laptop 2x16 GB RAM, SSD) bu oyunu oynayamıyorum. Ortalama 40FPS üstünde alamıyorum 1080P'de. İster ayarları tamamen kapatıp Low yapayım, ister bütün ayarları sonuna kadar açayım, alıp alacağım 35-45 arası oluyor. İşlemci kesinlikle yetmiyor oyuna. Yüksek ayarlarda da, düşük ayarlarda da darboğaza giriyor. Başka oyunlarda ve test programlarında sorun yok. İşlemci odaklı oyunlarda genelde oluyor sorun ama Cyberpunk'taki kadar değil. (Far Cry 6'da da oluyordu biraz) İşlemci odaklı oyunlarda bu işlemci bu ekran kartını besleyemiyor mu yoksa oyunların optimizasyonu mu çok kötü. Yine işlemci odaklı SnowRunner'da da 1050 Ti ile aldığım performansın bir tık üstünü ancak alıyorum. Dying Light 2, RE Village, Doom Eternal'da ise çok iyi performans.
 
Bu arkadaş nediyorsa tam tersini yapmalısın muhtemelen kendisi PC konusunda 0 bilgiye sahi dikkat et.

Yani birşey söylemedim ama son yapılacak şey çözünürlük düşürmek. Oyunun içinde res. scale olsa ordan tam tersi arttırıcam GPU'ya yük bindirmek için ama bu konuyu açtıktan sonra daha uğraştım. Olayın darboğazla ilgisi yok. Direkt oyun kullanamıyor GPU'yu. CPU kullanımı düşse bile.

2k'da canavar gibi oynarsınız. Ekran kartının TDP'si ne?

İlk başta bende sorunu öyle sandım, konuyuda o şekilde açtım ama CPU darboğazı ile ilgisi yok. Direkt oyun kullanamıyor GPU'yu. Aynı sorunu yaşayan çok kişi var yabancı forumlarda. Hepsi farklı farklı ve farklı seviyede sistemler. 3050 ile orta ayarlar yapıp 70FPS oynayanda var, 3080Ti ile 40-50FPS alanda. GPU kullanımı sorunu yüzünden.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı