Sokak kedisinin ısırması sorun olur mu?

Mutlaka sağlık kuruluşuna gidin. Burası neticesinde müneccim değil. Nerden bilsinler sizi ısıran kedinin kuduz olup ya da olmadığını? Ayrıca kendinizce çıkarımlar yapıp gitmeme gibi bir niyetiniz var gibi görünüyor. Canınızdan olmak istemiyorsanız mutlaka sağlık ocağına gidin. Size kuduz iğnesi takvimi oluşturacaklardır. Söyledikleri periyotlarda iğnenizi olacaksınız ve bu şekilde hayatınızı garanti altına almış olacaksınız. Hepsi bu. Bu kadar korkmayın iğneden, doktordan.
Aileniz vefat ettiğinizde daha çok rahatsız olacak bunu da unutmayın.


Yanlış bilgilendirme yapmayın. İğne olmaya başlanır. İğnenin ilk 10 gününde kedi ölürse devamı gelir. Ölmezse iğne uygulaması durdurulur.
Ben gittiğimde öyle demişlerdi 10 gün bekleyin öyle gelin diye kendi deneyimimden yararlanarak yazdım her doktor aynısını yapmıyor olabilir.
 
Bugün bir kedi ısırdı beni, yani ısırdı dediğim böyle dişledi. Hani olur ya kediler sahiplerini dişler, onun gibi ama bu sokak kedisiydi, tırnak çıkardı ve kuduz gibi de durmuyordu. Bir sıkıntı olur mu?

Hocam eğer kuduz olduysaniz ilk belirti gösterdiği anda garanti öldünüz sayılır en iyisi gidip asi yaptırın.
 
Yok öyle bir şey benide ısırıp tırmalamıştı hemen aşı yapıp yolladılar.
Dediğim gibi benim başıma da aynısı gelmişti 10 gün bekleyin eğer kedi ölürse öyle gelin bir bakalım demişlerdi sizin gittiğiniz hastane risk almak istemiyordur belki.

Ailemi rahatsız etmek istemiyorum her zaman bir sorun çıkarıyorum zaten yani iğneden korkmak gibi bir durum yok



Peki daha önceden aşım varsa sanırım çocukluk aşımda kuduz aşısı yapılmıştı bir sorun olur mu bir daha mı aşı olmak mı gerekiyor?
Aşıyla ilgili pek bir bilgim yok ama endişeli iseniz doktora görünebilirsiniz. Ben 10 gün beklemenizi söyleyeceklerini düşünüyorum ama sorunuzu onlara sormanız daha mantıklı olacaktır.
 
Bir uzmana danışmakta fayda var. Kuduz hayvanlar aşırı agresif, ağzından salyalar akıtan hayvanlar oluyor. Eğer sizi ısıran kediyi gözlemleme imkanınız varsa uzaktan bakabilirsiniz, ancak kuduz bir hayvanın ısırığı oldukça sert olacaktır zira virüs onları inanılmaz derecede saldırgan yapıyor.
 
Doktora gidin kuduz aşılarınızı olun başka bir problem kalmaz. Zamanında beni de ısırmıştı 112'yi arayıp sorduk kediyi 10 gün gözlemleyin ve aşı olun dediler biz de geri dönüp kediyi alıp eve götürdük. Kedi ölmedi, ben de aşı oldum siz de aynısını yapın.
Hatta şirin bi' karne gibi kağıt da verdiler aşıdan sonra mutlu oldum. :)
 
Ben gittiğimde öyle demişlerdi 10 gün bekleyin öyle gelin diye kendi deneyimimden yararlanarak yazdım her doktor aynısını yapmıyor olabilir.
Çok yanlış bir şey. Prosedür ısırma vs. olur olmaz hemen tedaviye başlanması yönünde. Sonrasında hayvan gözlenebiliyorsa 10 gün gözlenir, yaşarsa tedavi sonlandırılır. Eğer hayvan ölmüşse ya da gözlemlenmiyorsa tedavi devam ettirilir bitene kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı