2023 seçimlerini kim kazanır ve kimin kazanmasını istersiniz?

Mülteci karşıtı protesto yapsam bana ırkçı diyecek olan ilk kişi sen olacaksın. Adım kadar eminim.
Mültecilere karşı sert tutumumdan dolayı kaç kere ban yedim, kaç kere ırkçı damgası yedim bir ben bilirim. Bir de bana ban atan moderatörler bilir. Beni trollükle suçluyorsun. Fanatikliğin alasını yapıyorsun.
Kendilerinin diğer politikalar hakkında açıklamaları var ama oturup araştırmak yerine boş boş salladığınız için bilmiyor olabilirsiniz.
"ZP'nin mülteci politikası dışında bir politikası yok" diye bir şey hiçbir zaman demedim.
 
Son düzenleme:
Kemal dedem gelecek, sorunlar çözülecek!

1425940201.jpg
 
Tamam zaten, bende o yıl düzeltmiş idi dedim. Ekonomi kötü şuan yani.
Düzeltti. Benim merak ettiğim şey neden sonra bozdu? Ekonomiyi düzgünce devam ettirip bu sene de seçimi çok rahat kazanabilecekken gitti kabine sistemi diye saçma sapan birşey çıkarıp ekonominin içinden geçti.

ABD sınırlarını göçmenlere açmıyor mu?
Açıyor ama birincisi ABD bu kadar almıyor. İkincisi gelecek adamları iyice araştırıyor kimdir necidir diye. Bizde bir dönem bunu yapıyorduk ama artık bunu bıraktık. Yol geçen hanına döndük.
 
Son düzenleme:
AKP'den benden daha çok nefret edemezsin buna eminim. Yok arkadaşım yok anlamamak için ısrar ediyorsunuz. Oktrol en az Aktrol kadar ızdırap gerçekten. Tekrar ediyorum dostum ve bu kaçıncı tekrar edişim emin değilim. Ülkemizde 200-300 bin mülteci var ve ben bunu abartarak sorun haline getirmiyorum. 10-13 milyon mülteciden bahsediyoruz yahu çoğu Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla. Senin doğum oranların düşüyor, bu adamlar patır patır 10 çocuk yapıyor. 10-20 yıl sonra ne olacak sanıyorsun? Ne olacak? Namus bekçilerine hesap verir pozisyonda bulacaksın kendini olacak olan bu.


Bu söylediğim daha rahat anlayabilmeniz için birer örnek. Ülkeyi AFK bıraksan AKP kadar kötü yönetemez zaten. Yani Zafer Partisi için en en en kötü senaryoyu düşünüyorsunuz ki ben ona dahi razıyım diyorum. Dediğim gibi ülkeyi AFK bıraksan AKP politikaları kadar kötü olamaz. Kendilerinin diğer politikalar hakkında açıklamaları var ama oturup araştırmak yerine boş boş salladığınız için bilmiyor olabilirsiniz.


Sokağa çıkıp ne yapmam lazım tam olarak mültecilere mi saldırayım? Yoksa protesto mu yapayım? Mülteci karşıtı protesto yapsam bana ırkçı diyen ilk sen olacaksın. Adım kadar eminim.

Dediğim gibi, din kardeşimiz diyen adamdan nefret ediyorum ama sizden ettiğim kadar değil. Adamın kendine göre bir sebebi var en azından. Siz ise oktrolsünüz.
Evet Tayyip'in dediği gibi, Endüstri 4.0 gibi hala daha Avrupa'nın yapamadığı hayali şeyleri vaat diye sunuyor. ZP'ye oy atmak için tek bir sebep var, mülteci sorunu.

Ayrıca özelleştirmelerin yanlış yapılması da liberalizmin sorunu değil.
Ben pragmatist biriyim, teoriye değil pratiğe bakarım. Ona bakarsan sosyalizm en iyi düşüncelerden biri 😃.

Türkiye'de ki liberal kalkindirmadan öte libosluk yapıp ülkeyi sömürür.

Tam tahmin ettiğim gibi 3 cümleyi zor yazdın ve hepsi hatalı :)
Neyse başlayalım o zaman.

1-) Öncelikle Türkiye'deki sağlık sisteminden bahsetmek istiyorum. Devlet hastaneleri bildiğin gibi ücretsiz ,aslında ücretsiz sanıyorsun işverenin her ay senin için %14 SGK vergisi ödüyor.
Asgari ücret için bu 900 TL , yani işverenin bunu ödemese sana 900 TL daha fazla ücret ödeyebilirdi.
Senin bu verdiğin parayla insanlar başı ağrısa soluğu acilde alıyor ya da daha fenası evine ambulans çağırıyor sürekli çünkü bedava.
Seninle ilgisi bile olmayan hastalara milyonlarca tl ilaç ve tedavi desteği sağlanıyor.
O kadar para veriyorsun fakat hastaneye gittiğinde doktor üstten bakarak ve kötü hizmet sunuyor, sıra bekliyorsun.
Daha önce özel hastaneye gittiysen zaten aradaki farkı çok rahat görmüşsündür.

Amerika'da ise bu sistem daha farklı işliyor. Özel sağlık sigortaları var bunları genelde işveren yaptırıyor ve hastaneye işin düştüğünde ucuz bir bedelle sadece kendi masrafını ödüyorsun.
Paketlerde özellikle limitler var mesela seçtiğin pakete göre cebinden yıl boyunca çıkacak maksimum miktarı seçebiliyorsun öyle 50k dolar falan yok kanser bile olsan tüm ihtiyaçlarını sigorta 1500 , 3000 , 6000 dolara falan karşılıyor seçtiğin pakete göre.

Üstelik premium bir hizmet veriliyor çünkü doktorlar çok iyi para kazanıyor ve tüm hastaneler özel olduğu için rekabet var iyi olmak zorunda verilen hizmet yoksa iş yapamaz o hastane.
Suriyelinin çocuğunun doğum bedelini senin sırtına yüklemiyor devlet.

Daha yazılacak çok şey var da kendimi yormak istemiyorum.
Bu arada ben o cevapta sağlık sisteminden öte, devlet müdahalesi olmadan serbest piyasayı eleştirdim. Liberalizmin en sevmediğim tarafı devlet müdahalesi olmamasidir.

Düzeltti. Benim merak ettiğim şey neden sonra bozdu? Ekonomiyi düzgünce devam ettirip bu sene de seçimi çok rahat kazanabilecekken gitti kabine sistemi diye saçma sapan birşey çıkarıp ekonominin içinden geçti.


Açıyor ama birincisi ABD bu kadar almıyor. İkincisi gelecek adamları iyice araştırıyor kimdir necidir diye. Bizde bir dönem bunu yapıyorduk ama artık bunu bıraktık. Yol geçen hanına döndük.
Peki söyle bakalım neden halk mülteci konusunda Trump'ı destekliyor? Trump neden zamanında duvar inşa etti? Çünkü ABD Meksika sınırı kontrol edemiyor.
 
Son düzenleme:
ZP'ye oy atmak için tek bir sebep var, mülteci sorunu.
Tamam benim için yeterli bir sebep. Çünkü ülkenin en büyük sorunu mülteci sorunu. Sizin için değil ise başka partiye oy verin. Zira ne AKP, ne de CHP açık açık yollayacağız diyemiyor. Aynı şeyleri yazmaktan yoruldum. AKP'li dayıya ekonominin kötü olduğunu anlatabilirim, bu adama mülteci sorunu nedir anlatamam. Çok ilginç bir karakter.



Cüzi Hakikat Partisi ile 2023'e adım adım!
cg3(1).jpg
 
Son düzenleme:
Zafer Partisi'nin gelmesi gönlümden geçen. Mülteci sorunu maalesef tüm sorunların (ekonomik, kültürel, toplumsal) başında geliyor. Mülteci sorunu çözülürse bu sorunların hepsini çözmek oldukça kolaylaşacak. Kk AKP'li olduğu için AKP'ye karşı şu anda sadece zafer partisi var. Kim gelirse gelsin hepimiz için iyi olur umarım.

Akıl var mantık var. AKP ve 6'lı masa varken zafer partisine kim oy versin. Hadi verdiler diyelim ne kadar yüzde oy alacak ta iktidarın değişmesini sağlayacak. Zafer partisine atılan oylar bildiğin boş oy olacaktır. Oyların bölünmesine sebep olacak AKP iktidarının ekmeğine yağ sürecek ve Z kuşağı tramvaları devam edecektir. Zafer partisinin mültecileri göndereceğiz dışında bir espirisi yoktur. Eğer ki iktidar değişirse zaten mülteciler gönderilecektir merak etmesin zafer partisine oy atma düşüncesinde olan kardeşlerimiz :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı