MSI Z97 Gaming 5 Sistem Windows 7 Kurulumu

Heutros

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2015
Mesajlar
80
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar selamlar,

MSI Z97 Gaming 5 anakartlı, İ5 4690K işlemcili ve MSI R9 280 ekran kartlı bir sisteme sahibim. Bu bilgisayara format attığım zaman ilk başta aşırı bir yavaşlık, saçmalıklar mevcut oluyor. Cihaz kullanıla kullanıla kendine geliyor lakin ben bu format işleminden sonra cihazıma Afterburner gibi programları kurduğumda yükleme hatası alıyorum, bunun gibi bazı programlarda da hatalar aldığım söylenebilir. Doğru format nasıl atılır, bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek, doğru driver yüklemek konusunda yardımcı olabilecek olursanız çok sevinirim. Cihazda Killer Network olduğu için format sonrası internet çalışmıyor mecburiyetten en güncel sürümü USB ile kurduktan sonra MSI Live Update 6 programını indirip güncellemeleri yapıyorum. Saygılar...
 
1. Windows 10 64 bit kur. Yazılımları kendisi güncelliyor.
2. Windows 7 eski böyle bir sisteme kurulmaz.
3. Windows 10 kurulumu; UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat

ISO dosyası oluşturduğum diskten sıfır Windows 10 yüklemeyi denediğimde karşıma ''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir.'' şeklinde bir yazı geldi. Bu sorunun kaynağı nedir?
 
Rufus ile yazmayı denedin mi. ?
Hocam yaptım sayende ve cihaz şu anda Win10 hiçbir sorunu da yok. Lakin yeni aldığım Logitech G633 Artemis Spectrum cihazı hoparlörden kaynaklı hiçbir sorunu olmasa da mikrofon da cızırtı olması beni üzdü, bu sorun hakkında ne yapabilirim? Cihazı daha bugün aldım ve Win10 cihazımda kullanıyorum.
 
MBR bölümü win7 tabanında kullanılan işletim sistemi tabanıdır. bu tabanı değiştirmek için sadece windows' un kurulu oldu sürücüyü silmek yetmez. Tüm sürücüleri silip tekrar oluşturman gerekli.
 
MBR bölümü win7 tabanında kullanılan işletim sistemi tabanıdır. bu tabanı değiştirmek için sadece windows' un kurulu oldu sürücüyü silmek yetmez. Tüm sürücüleri silip tekrar oluşturman gerekli.

Windows10 başarılı bir şekilde kurdum. Tüm HDD belleği silip tekrar oluşturduktan sonra kurdum ve kurulum son derece başarılı gerçekleşti ama yeni kulaklığım ile Skype de arkadaşlarım ile konuşurken sesim son derece cızırtılı ve kötü iletiliyor. Lakin bu sorunu Asus G75VW cihazımda Windows 8.1 olmasına karşın yaşamıyorum. Bu sorun hakkında bir çözümünüz var mı? Saygılar...
 
Dün gece itibari ile bilgisayar tuhaflaştığı için Win10 Pro ISO olarak baştan yükledim. Sonrasında linkini attığınız siteden 64bit olan ses kartı uygulamasını da indirdim ama cihazla bir türlü optimize edemedim. Sesim bazen iyi bazen ise cızırtılı gidiyor. Bir Skype görüşmemde USB den direk aygıtı devre dışı bıraktı vb. USB portlarını mı ayarlamam gerek acaba?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı