4 milyon öğrenci girecek bir sonraki sınava ve bu sayı katlanarak 2 sene sonra 5 milyon olabilir. Büyük konuşma bence
Oturup hesaplarsan 2018 ve sonrasında soruların yarısını doğru yaparak sayısalda 150 binden daha iyi sıralama (çoğunlukla 100 bine daha yakın) elde edildiğini görebilirsin. Bence hesap kitap yapmadan büyük konuşan sensin.
Sayı da katlanmıyor. Sınavda bir halt beceremediğini kabullenmeyen bir ton insan var. Onlar artıyor. Daha liseden mezun olma şartı olan yarım miktarı bile yapamıyor büyük çoğunluğu. Keza o milyonlarca kişinin o kadar da çoğu sayısal sonucu elde etmiyor. Hatta senin için açıp 2021 (2022 değerlendirme raporu hala yayınlanmamış) sınav sonucuna bakayım.
SAY puan türünde sıfır çeken, yani net açısından ne doğru ne yanlış yapmış kişi sayısı 907.507.
TYT oturumu için başvuru yapan 2.592.390 adaydan 2.416.974’ü, AYT oturumuna başvuru yapan 1.781.678 adaydan 1.627.145’i sınava girmiş. Sadece sayısal için girenlere maalesef bakamıyoruz çünkü sınav sistemi bunu belirtmeyi şart koşmuyor. Ama AYT'ye giren (farkındaysanız sizin dediğiniz gibi 4-5 milyon değil) sadece 1,6 milyon kişiden 907 bini, yani yaklaşık %55,8'i sadece sıfır almış. Sınavdan negatif olmayan puanla ayrılmayı becermişler.
%25 net yapan 298.093, %50 net yapan 89.388, %75 net yapan 9729 kişi var.
Ham puan kısmından bahsediyorum. Herkes için şişirilmiş olduğu bariz olan okul puanı ile biraz daha iyi sonuçlar elde edilip %50 net diliminde yine de 150 bin kişi sığmayacaktır.
Soruların yarısını bile yapamayanların savını savunduğunuza göre hangi tarafa mensup olduğunuzu varsaymamda sakınca görmüyorum. Hayatta başarılar dilerim.
Son olarak
