Ekran Kartı Kullanımı %99 Nasıl Olur ?

S

Ssercanbor

Ziyaretçi
Yazılan makalelerin bir çoğunu incelemedim ancak hiç biri aradığım bir çözüm değildi.
İşlemci darboğazıyla alakalı şüphelerim vardı ilk başta.. MSI Afterburner programı ile incelediğimde GPU %70 , CPU %50 FPS 35 civarında seyrediyor. ESC yapıp oyunu startladığımda tam yükte çalışmaya başlıyor vs FPS 65 oluyor.. Anlamadım bir türlü. Nasıl çözebilirim bu sorunu ?
 
Hemen hemen her oyunda böyle isim vermek gerekirse CS:GO , Max Payne 3 , ETS 2 gibi oyunlarda belirttiğim civarda seyrediyor kullanımlar. Ping sabit 60 bazen 50 olduğunu da görüyorum.
 
Oyunlara göre değişir, ekran kartının %99 olması istenen bir şeydir. Ekran kartının çalışma prensibi olarak yapacağı işlemin sonu yoktur, gücü yettiğince en iyisi için uğraşır. Vsync kısmen bu işe de yarar, açınca işleme kapasitesini fiziksel kapasite ile sınırlandırır. Pi gibi düşünün, ekran kartı sonsuza kadar basamak bulmaya devam edecektir ancak sana 10 basamak yetiyorsa bir yerde dur demen gerekiyor.
 
İşte benim demek istediğim de bu zaten gücü yettiği kadar bana işlem sunuyor. Ben sınırları zorlamak, daha yüksek sonuç elde etmek istiyorum.
 
İşte benim demek istediğim de bu zaten gücü yettiği kadar bana işlem sunuyor. Ben sınırları zorlamak, daha yüksek sonuç elde etmek istiyorum.
Biraz detaylı yazarsan yardımcı olmaya çalışacağım. Oyundan oyuna değişir bunlar. Fps oyununda %99 iken bir strateji oyununda %70 lerde gezebilir.
 
Şuan bahsettiğim sistem eski özelliklerini söyleyeyim..

Anakart : Asus M2N68-AM SE2
İşlemci : AMD Athlon II X2 250 3.21 GHz
Ekran Kartı : AMD Readeon HD 7730 2 GB
Ram : 4 GB 800 Mhz
Monitör : Casper 1440x900 75 Hz
Güç : Everest 500 W
 
Dostum zaten %99 diyorsun. Ekran kartın sana yetmiyor demek sınırları zorlarsın overclock yapıp daha büyük sorunlarla karşılaşma ihtimalin olur. Olaya yanlış başlamışsın zaten yapacağın tek şey diğer konuları okuyup o ekran kartına (yapılabiliyorsa) ne kadar overclock yapıldığında stabil sonuçlar alındığını öğrenmek. Tabiki ekran kartın transformers falan değil. Overclock yapılınca Titan X olmayacak yani.
 
Konu dışına çıkıyorsunuz demek istediğim o değil. :) Neden oyun içinde tam yükte çalışmıyor bilgisayarım. Yarı yarıya performans veriyor, asıl soru bu ? Bütün ayarları en yüksekte oynuyorum bir de.. Ekran kartını full kullanmıyor, hem de düşük FPS veriyor. İşlemci de %50 de çalışıyor. Ne saçma bir durum ya. :)
 
Şöyle açıklayayım. Ekmek yapmak için un, su ve tuza ihtiyacınız var her ekmeğe 10 gr tuz , 100 gr un ve 100 gr su koyduğunuzu varsayalım. Sizin elinizde 10 gr tuz, 200 gr un ve sınırsız su bulunuyor diyelim. Kaç ekmek yapabilirsiniz ? Tuz yetmeyeceğinden dolayı sadece 1 tane. Bu durumda ekran kartı yetmedğininden dolayı o kadar fps alıyosunuz ve işlemcinize yük bindircek ekstra bir durum olmadığından işlemciniz öyle çalışıyor. Konu dışına çıkmak değildi amacım soruyu yanlış anlamışım kusura bakmayın. :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı