Windows 7 OEM lisansı varsayılan olarak görünüyor

memoshwastaken

Decapat
Katılım
11 Temmuz 2021
Mesajlar
326
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 7 bilgisayara format attım ve lisans kodunu not etmeyi unuttum. Sonra aklıma OEM lisans olduğunu hatırladım ve ProduKey aracılığıyla lisansımı buldum fakat şöyle bir hata geldi nasıl düzelteceğim?

1674935675158.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 bilgisayara format attım ve lisans kodunu not etmeyi unuttum. Sonra aklıma OEM lisans olduğunu hatırladım ve ProduKey aracılığıyla lisansımı buldum fakat şöyle bir hata geldi nasıl düzelteceğim?

Eki Görüntüle 1648693
İşletim sistemi bildirim modunda (lisansız) ise ve kurulumda ürün anahtarı girdiyseniz bulunan anahtar edisyonları seçmek ve kurmak için genel kullanılan anahtardır. OEM anahtarlar, doğru edisyon kurulduğunda otomatik olarak etkinleştirme yapar. Format atmadan önce ki edisyon ile format sonrası kurulan işletim sisteminin edisyonunun aynı olduğundan emin olun.

Windows işletim sisteminde ürün anahtarlar ikiye ayrılır. Bunlar;

1) Kurulum için kullanılan generic anahtar
2) Etkinleştirme için kullanılan anahtar

Kurulum İçin Kullanılan Generic Anahtar
Bu anahtar kurulum medyasında (formatlama ekranında sürüm seçme işleminde) edisyon seçme işleminde Windows edisyonu tanımlamak için ya da çevrimiçi Windows içerisinde etkinleştirme ekranında edisyon tanımlamak için kullanılan anahtardır. Girdiğiniz anahtara göre edisyon seçilir ve kurulur fakat Windows kurulduğunda ise başka bir ürün anahtarı girmeniz istenebilir. Çevrimiçi Windows edisyon yükseltmesi sonrası çalışmaz ve yenisi istenir.

Etkinleştirme İçin Kullanılan Anahtar

Bu anahtar Windows'u etkinleştirmek için kullanılan anahtardır. OEM (OEM_COA, OEM_NON buna dahil), Retail, MAK ve KMS olmak üzere 4'e ayrılır. Anahtarlar kurulum medyasında ve çevrimiçi Windows etkinleştirme panelinde girilir ve işletim sistemini anahtar türüne göre etkinleştirir. Girdiğiniz anahtar türüne göre Windows, edisyon yükseltmesi yaptıktan sonra da etkinleşebilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı