Eğitim sistemi ne zaman değişecek?

hebeleteste12

Femtopat
Katılım
25 Ocak 2023
Mesajlar
133
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Okuldan da dersten de sıkıldım boş boş şey öğretiyorlar. Hayır yani Felsefe, Almanca ne? Almanlar okullarında Türkçe konuşan çocuklara ceza veriyor müdürleri de karışıyor. Anca mahkemede senin ülkeni dili o kadar karalasınlar daha Almanca koyun hiçbir işe yaramıyor boş tenekeden farksız. Okullarda herkesin istediği dersler seçilecek Java, Python, İngilizce gibi önemli dersleri verilseydi daha bilgili olurdu ama gidip Türkler daha uzaya doğru dürüst araç gönderemiyorlar Astronomi dersi koymuşlar. 2 saat bilgisayar bilişimi vardı öğrettiklerimde boştu. Okuyup da hiçbir yere gelemeyen atanamayan var ne zaman düzelecek bu? Ekonomiden farksız bir de oyun ekmek mi yedirir ders çalış ders çalış diye tutturan aileler notlar yüksek olunca para mı verecekler?

Oyunda bir bölümü geçmek için 50 video izlemiyoruz ama derste... Bir de zorunlu, Türk milletini ne hale getirdiyseler e-Okul yorumlarda hep dalga geçiyorlar. Teşekkür alınca oyunlardaki gibi özellikler mi açılacak? Ha 1000 TL, 2500TL falan verip öğrenciyi mutlu edebilirlerdi ama köle gibi çalıştırıyorlar. Daha çocuk çocukluğunu yaşamadan oyuncaklarını bırakıp 5.5 yaşında okula başlıyor keşke adamakıllı bir şey yapsalardı da bu hallere düşmeseydik. Sonra hocalar niye böyle üzgünsünüz gelecek kaybı mı var demesin. Bizim sınıfta yaşadık ha bir de Allah razı olsun haberlerde devlet okullarını göstermiyorlar. Su, içecek musluk bile yapmıyorlar sonra okul kendi kendilerine Avrupa bilmem ne ödülü veriyor. Son olarak her ders 20 dk olmalı, bilgisayar değiliz biz, herkes aynı zekaya sahip değil, illa bir süre sonra sıkılıp anlamıyoruz. 8 Ders yerine 5-6 olmalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası bence ders sayısı azaltılmalı ilk okul normal kalabilir ama orta okul ile lisenin ders saatlerinin kesinlikle değişmesi gerekiyor bir de dershane varsa dershane 6 da bitiyor diyelim bir eve gittin yemek yedin biraz ders çalıştın oyun oynadın zaten gün bitiyor.

LGS'nin bana göre kalkması gerekiyor öğrenciye çok ayrı bir stres.

İsveç'te bu olay uygulanıyordu o ay içerisinde okula Full gidenlere para veriyorlardı burada da olabilir.

Özetle bu eğitim sisteminin değişmesi için en az 5 yıl lazım özetle önceden okuyana eziyet olacak.
 
Okuldan da dersten de sıkıldım boş boş şey öğretiyorlar. Hayır yani felsefe Almanca ne. Almanlar okullarında Türkçe konuşan çocuklara ceza veriyor müdürleri de karışıyor anca mahkemede senin ülkeni dili o kadar karalasınlar daha Almanca koyun hiçbir işe yaramıyor boş tenekeden farksız. Okullarda herkesin istediği dersler seçilecek Java, Python, İngilizce gibi önemli dersleri verilseydi daha bilgili olurdu ama gidip türkler daha uzaya doğru dürüst araç gönderemiyorlar astronomi dersi koymuşlar 2 saat bilgisayar bilişimi vardı öğrettiklerimde boştu. Okuyup da hiçbir yere gelemeyen atanamayan var ne zaman düzelecek bu? Ekonomiden farksız bir de oyun ekmek mi yedirir ders çalış ders çalış diye tutturan aileler notlar yüksek olunca para mı verecekler?

Oyunda bir bölümü geçmek için 50 video izlemiyoruz ama derste... Bir de zorunlu Türk milletini ne hale getirdiyseler e-Okul yorumlarda hep dalga geçiyorlar. Teşekkür alınca oyunlardaki gibi özellikler mi açılacak ha 1000 TL 2500TL falan verip öğrenciyi mutlu edebilirlerdi ama köle gibi çalıştırıyorlar. Daha çocuk çocukluğunu yaşamadan oyuncaklarını bırakıp 5.5 başında okula başlıyor keşke adamakıllı bir şey yapsalardı da bu hallere düşmeseydik. Sonra hocalar niye böyle üzgünsünüz gelecek kaybı mı var demesin. Bizim sınıfta yaşadık ha bir de Allah razı olsun haberlerde devlet okullarını göstermiyorlar su içecek musluk bile yapmıyorlar sonra okul kendi kendileri Avrupa bilmem ne ödülü veriyor. Son olarak her ders 20 dk olmalı, bilgisayar değiliz biz, herkes aynı zekaya sahip değil, illa bir süre sonra sıkılıp anlamıyoruz 8 ders yerine 5-6 olmalı.

Hocam asla tembel biri değilim ama öğretmenlerin kendilerini ilah gibi görüp öğrencilerine istediği gibi davranabilecekleri sanan bir yerde asla yaşanılmaz, acıkıyorsun yemek yiyemiyorsun, tuvalet ihtiyacın geliyor gidemiyorsun benim okulumda zorunlu ek ders var (75 dakika ders 10 dakika teneffüs X 3 = 5 saat) şeklinde ve asla tuvalete göndermiyorlar. Şimdi bu durumda 5 saat kaldığım bir yerde 30 dakika bana nasıl yetsin tuvalete mi gideyim yemek mi yiyeyim dinleneyim mi arkadaşla muhabbet mi edeyim bir cumhuriyet genci olarak bu düzenin sebebi olan ve olmaya devam eden kim varsa hakkım haram hayırlı geceler.
 

Geri
Yukarı