R3 1200 AF RX 560 sistemde "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası

ard50500

Decipat
Katılım
31 Temmuz 2022
Mesajlar
1.179
Makaleler
2
Çözümler
1
RAM
NeoForza 8GB
SSD veya HDD modeli
Sandisk 500 GB
Ekran kartı
RX 560 4 GB
Anakart
Asrock A320m-hdvr4
İşlemci
R3 1200 AF
Merhaba eskiden böyle bir sorun yoktu 2 ay önce başladı. Format attım geçmedi CS:GO, R6, GTA 5, Rust gibi oyunlarda biraz oynadıktan sonra çöküyor, bazen mavi ekran veriyor. "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"
Bazen direk oyun kapanıyor ve AMD driverı hata veriyor. Bazen de FPS anlık olarak düşüyor ekran donuyor eskiden böyle değildi 200 FPS aldığım oyunda 60 FPS almaya başladım ve bilgisayar masaüstündeyken bile arada ekran kartı uyarısı veriyor kasıyor. Bir driverdan olduğunu tahmin ediyorum ama nasıl anlicağımı bilmiyorum mavi ekran olunca oluşan hata raporlarını tam olarak okumayı bilmiyorum.
Ayrıca ekranım 1366x768 eskiden bu çözünürlükte çalıştırıyordum ama bir gün ekran kartı sürücüsü güncellendi ve 1360x768'e sabitlendi değişmiyor ayarlardan ve adrenalinden. FurMark ile test ettim 35 dakika boyunca hiçbir çökme yaşanmadı sıcaklıkda Max 76 gördü. Sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum çünkü durduk yere masaüstünde bile ekran donup AMD sürücüsü aynı hatayı veriyor. Adrenalini silip yüklemeyi denedim ama çözülmedi.
Yardım ederseniz çok teşekkür ederim bilgisayardan bildiğin oyun oynayamıyorum.

@Enes3078 hocam çoğu konuda senin yardım ettiğini gördüm boş bir zamanında bakabilme şansın var mıdır acaba?
 
Son düzenleme:
 
Son zamanlarda her zaman çöktüğü için nerdeyse hiç oyun girme hevesim olmadığı için fazla mavi ekran almadım ama 5 tane dump ekledim. Çoğu oyun çöküyor ama mavi ekran vermiyor direk kapanıyor ve hata veriyor genellikle ekran kartı hatası) @claus

az önce bilgisayarı yeniden başlat dedim ve direk mavi ekran verdi. Bu arada mavi ekranın çözünürlüğü monitörümle uyumlu değil sanırım büyütülmüş gibi
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı