Hesabımı çalıp müşterileri dolandırmaya çalışıyor

Efe Karakaya

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
1.170
Çözümler
7
Yer
Elazığ/Merkez
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, dün gece saatlerinde bana sarı sitede şifreniz değiştirildi diye bir SMS geldi. Baktım daha sonra benim müşterilerime numara verip ulaşın diye birisi kendi numarasını bırakmış. İşte stoklar yenilendi falan gibi mesajlar atmış 2 veya 3 kişiye. Ben tekrar şifremi değiştirdim fakat bir daha girdi hesaba. Ama nasıl oluyor anlam veremedim. En sonunda sarı site hesabımı sildim ki kul hakkına girilmesin. Bu şahısa özelden mesaj attım daha sonra belirttim böyle böyle diye. Bir anda bütün sülaleme küfür etmiş oldu diyelim. Yani ben değiştiğim halde nasıl hemen ulaşabilir bir daha hesabıma? Ne yapmam lazım bu konuda böyle iğrenç insanlar yüzünden ticaret bilr yapamaz olduk.
 
Sahibinden.com üzerinden hesap açtığınızda "2 Aşamalı Doğrulamayı" açarsanız böyle bir sorun yaşamazsınız. Ama şifreyi siz daha yeni değiştirdiğinizde hemen erişebiliyorsa bilgisayarınıza zararlı bir yazılım yerleştirmiş olabilir. Tarama yapın veya temiz format atın.
 
Sahibinden.com üzerinden hesap açtığınızda "2 aşamalı doğrulamayı" açarsanız böyle bir sorun yaşamazsınız. Ama şifreyi siz daha yeni değiştirdiğinizde hemen erişebiliyorsa bilgisayarınıza zararlı bir yazılım yerleştirmiş olabilir. Tarama yapın veya temiz format atın.

Hocam format daha yeni yapıldı zaten. Herhangi bir şey kurmadım bilgisayarda. Telefondan olabilir mi diye düşünüyorum ama telefondan sadece video izliyorum. Anlamış değilim. Şikayetvar üzerinden belirttim sorunu müsteri hizmetlerini ara dediler.
 
Şifreyi tekrar değiştirip hemen 2 aşamalı doğrulamayı açın.

Hocam hesabı sildim dediğim gibi yeni hesaptan devam edeceğim artık. Bir de benim müşterilerime ulaşması da ayrı bir şey yazık günah ya. Ben 5TL'nin hesabını yaparım hakka girmeyelim diye. Adam RTX 3090 ilanımın fiyatını 9000TL'ye düşürüp herkese telefon numarası bırakmış.
 
Hocam hesabı sildim dediğim gibi yeni hesaptan devam edeceğim artık. Bir de benim müşterilerime ulaşması da ayrı bir şey yazık günah ya. Ben 5TL'nin hesabını yaparım hakka girmeyelim diye. Adam RTX 3090 ilanımın fiyatını 9000TL'ye düşürüp herkese telefon numarası bırakmış.

En iyisini yapmışsınız hocam o hesaptada 2 aşamalı doğrulamayı açın.
 
Hocam hesap silince bazı platformlarda 30 gün içerisinde tekrar giriş yapılırsa hesap aktif ediliyor, belirttiğiniz site için araştırmanızı tavsiye ederim.
 
Dolandırıcılar aç kaldı, saldırıyorlar. Bu şebeke kimse yeni yollar bulmuşlar.
Evet yani anlamış değilim cidden ben bilmediğim yerlere giriş yapmam saçma sitelere hesap bilgisi vermem. Birde Whatsapp dan bana saymadığı küfür kalmadı. Burdan paylaşamam büyük ihtimal hakaret var diye yoksa paylaşırdım.
 

Geri
Yukarı