Minecraft Windows'da 150, Linux'da 400 FPS veriyor

Katılım
10 Aralık 2018
Mesajlar
4.626
Makaleler
3
Çözümler
29
Yer
Mars
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer AN515-55 / RTX 3050 / 16 GB 2933 MHz RAM / i3 10300H
Cinsiyet
Erkek
Windows'da 150 FPS almama rağmen sürekli 100'e falan düştüğünden kasma hissi veriyor (144 hz kullanıyorum). Ama Linux'da ise 300 FPS'in altına kolay kolay düşmeyip 400 FPS'e kadar çıktığını gördüm. Bu normal mi?

Laptop Acer AN515-55
RTX 3050
i5 10300H
8 GB RAM
 
Sodium ve lithium kurmanıza rağmen bu FPS hiç normal değil diğer oyunlarda durum nedir?
Diğer oyunları Linux'da test etmedim test ettiğim sadece Minecraft'dı. Başka oyun Dark Souls II deneyecektim ama oyun korsan ve Proton'la çalıştırmayı beceremedim. Zaten çalışsa da çok bir fark olmazdı Linux'La çünkü zaten 60 FPS sınırı var.

Modlar pek etkilemez. Peki prize takılı şekilde mi oynuyorsunuz? Öyle değilse prize takıp bakın. Veya V-Sync ayarı açık olabilir ama o zamanda sabit 144 alırdın.
Prize takılı ve V-sync kapalı.
 
Prize takıp oyun oynayın laptoplarda ek olarak Windows'ta laptoplarda DVR yüzünden vsync açık kalıyor DVR'i kapatmayı deneyebilirsiniz.
V-syncin kapalı olduğuna eminim çünkü arada 170 FPS de oluyordu. Prize de takılı.
 
Harbi boşta görüyorum bazen 4-5 GB RAM kullanıyor. Aşırı bomboş hizmetleri var yok telefon yok o yok bu yok şu. (Windows 10)
O sistemde ne kadar RAM olduğuna da bağlı. Şu an boşta 2 GB falan yiyor. 32 GB RAM taksam otomatik 10 GB falan yemeye başlıyor.

Hocam diğer Windows oyunlarında FPS olması gerektiğinden düşük mü?
Hayır. Yani umarım değildir. Sekiro açık yerlerde falan bayağı kasıyordu birkaç saniyeliğine olsa da ama Linux'da denemedim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı