Depremde hasar alan bina tekrar kullanılır mı?

Arkadaşlar merhaba. Malatya'da yaşıyorum ve evimiz depremde baya hasar aldı ama az önce aldığımız habere göre evin kolonları ve kilişleri sağlammış.
Babam gil evin tadilat ile düzeleceğini söylüyor.Ama evin içindeki duvarlarda 1 metrelik boşluklar oluşmuştu. Sizce tadilatla düzelebilirmi?Eki Görüntüle 1660225
Yerinde bir uzmanın görmesi gerek. Evin sağlam olduğunu söyleyen kişinin de yetkinliği yoksa kendinizi riske atmayın. Site yöneticisi buna karar veremez.
 
@republic1987 Hocam boş yapma. Ben sadece hasar gören binanın tadilatla düzeltilip düzeltilmeyeceğini soruyorum yoksa ben birinin gir demesiyle hemen o eve girmem. Bu arada tadilatıda minimum 1 ay sürecek.
 
Ben sadece hasar gören binanın tadilatla düzeltilip düzeltilmeyeceğini soruyorum yoksa ben birinin gir demesiyle hemen o eve girmem.
Kolon ve kirişler gerçekten hasarsızsa, beton dayanımı da yeterli durumdaysa iç ve dış duvarlara tadilat yapılıp tekrar oturulur ama bunun için binanın uygun olduğunu söylemesi gereken kişiler uzmanlar. Site yönetimi kafasına göre bakıp mı öyle demiş ya da gerçek bir uzman ekibine binaları gösterip de mi demiş bilmiyoruz.
 
Arkadaşlar herkes yanlış anlamış benim demek istediğim hasarlı ev tadilat ile düzeltilebilir mi? Benim amacım sadece bunu öğrenmek. Zaten 1 ay gibi eve girmem sanırım
 
Arkadaşlar herkes yanlış anlamış benim demek istediğim hasarlı ev tadilat ile düzeltilebilir mi? Benim amacım sadece bunu öğrenmek. Zaten 1 ay gibi eve girmem sanırım.
Yanlış anlaşılan bir şey yok, kolon ve kirişler gerçekten sağlamsa tadilat yapılıp oturulur. Önemli olan binanın taşıyıcı kısımları, tuğlayla ya da gaz betonla örülmüş iç ve dış duvarlar yalıtım ve bölümlendirme için var.
 
Merhaba, aynı durumu İzmir depreminde yaşadık. Belediye'den gelip sadece bir çekiç ve gözleri ile baktıkları kolonlarımıza bu evde oturulur raporu verdiler. Sitesinde ise hasarsız gözüküyor fakat içimiz rahat etmedi ve detaylı karot testine soktuk apartmanımızı.
Sağlıklı ve profesyonel bir şirket ile gerçekleştirdik bunu ve beton kalitesinin artık yetersiz olduğu anlaşıldı. Şimdi ise yavaş yavaş boşaltıyoruz.
Günümüz Türkiye'sinde yeni binalar bile çatır çutur yıkılıyor iken, 30-40 yıllık binalarda oturmak hele ki bu tarz büyük depremlerden sonra hiç akıl karı değil.
 

Geri
Yukarı