RX 6400 PC çok yavaş

Kromish

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
1.420
Çözümler
5
Bilgisayarım çok yavaş. Brave'de dolaşırken bile takılmalar yaşıyorum. Sanki ekran kartı yokmuş gibi. Ama driver vs her şeyi kurulu. NVIDIA GT 1030 kullanırken çok akıcıydı. Şimdi RX 6400 kullanıyorum. Çok yavaş çalışıyor her şey. FPS açısından tabii ki RX daha iyi. Ama NVIDIA'da her şey daha akıcıydı. Böyle olması normal mi? Herkesin yaşadığı bir şey mi bu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Google'da dolaşmak, İşlemci ve Ram'e biner. Ekran kartıyla alakası olduğunu düşünmüyorum.
Hocam aynı şeyleri eski kartımla yapıyordum. Bir sorun olmuyordu. Şimdiki kartımda olması garip geldi.

Peki akıcı değil ksımını biraz açar mısın?
Hocam mesela 1 siteye giriş yaparım mouse oynatırken kasa kasa gider. Daha sonra kendine gelir. Eski kartımda aynı sitede kasmadan giriyordum. Sadece 1 sitede yaşanmıyor bu. Mesela discord'da bazı odalarda çok emoji atılıyor. Her mesaja 10 farklı emoji filan geliyor. Her yorumda oluyor bu. O odaya giriş yaparken bi 3 sn donuyor mouse bile oynatamıyorum. Sonra düzeliyor. Ama yukarı filan çıkarken kasarak çıkıyor. Eski kartta aynı yerde böyle bir problem yoktu. Oyunlarda bu tabi ki daha iyi fps veriyor ama akıcılık açısından sanki Nvidia daha iyi gibi geldi. Acaba sistemimin başka parçalarıyla mı alakalı ? (Hiç bir parçayı değiştirmedim.)
 
Hocam aynı şeyleri eski kartımla yapıyordum. Bir sorun olmuyordu. Şimdiki kartımda olması garip geldi.

Hocam mesela 1 siteye giriş yaparım mouse oynatırken kasa kasa gider. Daha sonra kendine gelir. Eski kartımda aynı sitede kasmadan giriyordum. Sadece 1 sitede yaşanmıyor bu. Mesela Discord'da bazı odalarda çok emoji atılıyor. Her mesaja 10 farklı emoji filan geliyor. Her yorumda oluyor bu. O odaya giriş yaparken bir 3 sn donuyor mouse bile oynatamıyorum. Sonra düzeliyor. Ama yukarı filan çıkarken kasarak çıkıyor. Eski kartta aynı yerde böyle bir problem yoktu. Oyunlarda bu tabii ki daha iyi FPS veriyor ama akıcılık açısından sanki NVIDIA daha iyi gibi geldi. Acaba sistemimin başka parçalarıyla mı alakalı? (hiçbir parçayı değiştirmedim.)

Bende de aynı şeyler oluyor RX 6400 kullanıyorum AMD alıdigim güne...
 
AMD sürücün güncel ise DDU ile silip biraz daha eski sürüm ile test eder misin?
Ayrıca birde disk testi yapar mısın ve biraz daha güçlü PSU ile test etmeni rica edeceğim.
Hocam PSU almam gerekiyor bu sisteme ama maddi olarak pek mümkün değil şuan. Elimdeki ile idare etmek zorundayım. Siz buradan hangi sürümü indirmemi önerirsiniz ? Son olarak disk testi nedir ? Windows SSD'ye kurulu. SSD ise internet kafe SSD'si. Sağlığı bayağı düşüktü. Bununla alakalı olabilir mi ? https://www.amd.com/en/support/grap.../amd-radeon-rx-6400-series/amd-radeon-rx-6400
 
Reis bende de Sapphire RX6400 var R3 3200G işlemci 16 GB RAM var SSD var mı yok mu şu an konuyu detaylı okumadım ama bunun sebeplerini kısaca söyleyeyim virüs SSD RAM işlemci bunlar eğer eksikse veya diskin okuma hızı düşükse olabilecek şeyler atabilirsen bir format at sanal bellek oluştur. Yüksek performansta sistemi çalıştır.
 
SSD RAM işlemci bunlar eğer eksikse veya diskin okuma hızı düşükse olabilecek şeyler atabilirsen bir form
Hocam eksikten kastınız ekran kartına yetmiyorsa mı ? İşlemcim ekran kartını ucu ucuna kurtarıyor. Bazı oyunlarda kurtarmıyor bile. 8 GB RAM yetersiz değil bence. Ama SSD açısından elimde Samsung'un Evo modeli bir SSD var. Ama sağlığı bayağı düşük. Bundan mı kaynaklanıyordur ?
 

Geri
Yukarı