Sultan papağan alınır mı?

  • Konuyu başlatan xBN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 2B
Demeyi unuttum. Eğer kuşunu iyi eğitirsen ısırmaz ve her yerine dokunmana izin verir. Ancak kimi kuş da karakter olarak kendisini sevdirmez. Şu anki benim eleman bu şekilde :D evin reisi gibi ne zaman çekirdek yesek aşağı iniyor çekirdeğini yiyor sonra uyumaya gidiyor. Az huyundan suyundan da anlamak önemli ve tecrübe isteyen bir kuş.

Çekirdek bizim yedimiz mi kendimi çitliyor?
 
Ortalama büyüklükte bir muhabbet kuşu kafesi de yetecektir. Alıştırırsan sevdirir ama biraz uğraştırabilir.

Ben olsam cennet papağanı bakardım ama o da alınabilir.
Hocam bu konuda maalesef aynı fikirde değilim. Sultan papağanlarının kanat genişliği fazla olduğu için görece büyük kafeslere ihtiyaç duymaktadır.
 
Nereden almamı önerirsiniz.



Önceden besledim, şu anda muhabbet kuşu besliyorum.
Ben 2017 petshop üzeriden almıştım ve alırken baya diri ve canlıydı. Hatta ilk gün ev de ötmeye başlamıştı. Ancak he ne kadar ben petshoptan alsam da eğer bildiğin bir petshopcu varsa alabilrisin ancak bilmediğin bir yerden de alma. Kuş sağlıksız olabilir ya da farklı bir sorunu olabilir bilemezsin. Seni maddi manevi üzer. Eğer kuşlarla ilgili bir yer veya onları besleyen bir tanıdık varsa ordan yeni doğmuş ya da yeme alışmış kuşu alman daha iyi olur.
 
Hocam bu konuda maalesef aynı fikirde değilim. Sultan papağanlarının kanat genişliği fazla olduğu için görece büyük kafeslere ihtiyaç duymaktadır.

Ben bu fikirdeyim.

Ben 2017 petshop üzeriden almıştım ve alırken bayağı diri ve canlıydı. Hatta ilk gün ev de ötmeye başlamıştı. Ancak he ne kadar ben petshoptan alsam da eğer bildiğin bir petshopcu varsa alabilrisin ancak bilmediğin bir yerden de alma. Kuş sağlıksız olabilir ya da farklı bir sorunu olabilir bilemezsin. Seni maddi manevi üzer. Eğer kuşlarla ilgili bir yer veya onları besleyen bir tanıdık varsa oradan yeni doğmuş ya da yeme alışmış kuşu alman daha iyi olur.

Anladım yem marka öneriniz var mı?
 
Çekirdek bizim yedimiz mi kendimi çitliyor?
Evet :D tabi bizim verdiğimiz ona ham çekirdek yani sade ve tuzsuz çekirdek. 3 5 yiyor bir üstüne su içiyor ohh

Ben bu fikirdeyim.



Anladım yem marka öneriniz var mı?
Yukarıda da bir arkadaş atmış uzun yıllar ben onu kullandım. Gold wings sultan papağanı yemi.
Yine tavsiyem ben senin yerinde olsam hep kapalı kaliteli yem alırım. Açık yemi pek önermiyorum.
 
Tamam ondan rahatı yoktur hahaha.

Evet :D tabii bizim verdiğimiz ona ham çekirdek yani sade ve tuzsuz çekirdek. 3 5 yiyor bir üstüne su içiyor ohh.

Yukarıda da bir arkadaş atmış uzun yıllar ben onu kullandım. Gold wings sultan papağanıyemi.
Yine tavsiyem ben senin yerinde olsam hep kapalı kaliteli yem alırım. Açıkyemi pek önermiyorum.

Anladım o mesaj görmedim sağ olun. Çok iyi rahatına düşkün.
 
Ve alacaksam yavru mu alayım?

Konuşturmak vs istiyorum eğitim vs.
3 4 aydan üstü alınabilir. Tabi altıda alınabilir ancak bakımını yapman lazım. 3 4 ay üstü idealdir. Konuşma için de tam bilemiyorum bizimkisini konuşturamadık ama küçükken aldığımız için dışardaki araba kornalarını baya taklit ediyor.
 
Ve alacaksam yavru mu alayım?

Konuşturmak vs istiyorum eğitim vs.
Birkaç aylık erkek yavru alırsanız konuşturabilirsiniz. Dişiler sadece ıslık çalabilir anlamlı sözcükler söyleyemezler. Bu arada erkek sultan papağanlarının bakımı daha zordur, yüksek düzeyde sesler açığa çıkarıyorlar. Özellikle sabah kafeslerine ışık gelirse yerinizden uyandıracak kadar çığlık tarzı sesleri vardır. Ayrıca sultan papağanlarının genel olarak bakımı zor kafesinin düzenli olarak temizlenmesi lazım, muhabbet kuşlarından familya olarak farklıdır yani muhabbet kuşu gibi az pislik yapmazlar. Bir de tüy dökme dönemleri evin içinde çok fazla tüy ve toz dolabilir. Dikkat etmeniz gereken bir şey de eğer evde çok bulunmuyorsanız sultan papağanı almamanız daha yerinde olacaktır çünkü sultan papağanları fazla sosyal kuşlardır, sürekli bir canlıyla temas halinde olmayı istiyorlar eğer evde çok bulunmazsanız kuş içgüdüsel tepki olarak kendisini strese sokacaktır ve hastalanacaktır. Son olarak da sultan papağanı adı üstünde bir papağan türü olduğu için kafesleri mutlaka yerden yüksekte olmalı. Bu onları yerde olma tedirginliğinden koruyacaktır ve daha rahat olmalarını sağlayacaktır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı