İşten kovuldum

İş Bankası hocam.

@volkSWAGen666 komik olan nedir?

4 aylık deneme sürecimiz vardı.

Benim de çalıştığım bir işte 2 aylık madde olarak sözleşmede vardı. Bazı işten çıkarılan arkadaşlar oldu. Bir sonuç alınamadı. Avukata para vermeden önce bu konuyu iyice araştırmanızı tavsiye ederim.
 
Asgari ücret zammından ötürü firmaların kendilerince bütçe ayarlamalarından kaynaklı işinizi kaybetmiş olabilirsiniz.
Sendikalarla veya adli yollarla işe iadenizi isteyecek olsanız bile çok geçmeden tekrar işten çıkarırlar. Firmalara bu durumlarda kesilen cezalar personel maliyetinden daha düşük oluyor. Sanıldığı gibi çok yüksek rakamlarla cezalar kesilmiyor. Firmayı buna zorlayan devlet, üstüne bir de firmayı daha çok zarara sokmaz.
İstanbul'da ikamet ediyorsanız ve iş ihtiyacınız varsa size yardımcı olabilirim.
LinkedIn adresimi bırakıyorum bana ulaşırsanız sevinirim.
Hocam merhaba rahatsız ediyorum ama Linkedln üzerinden mesaj yoluyla ulaşmam ücretli sanırsam, instagram adresimi bıraksam geri dönüş yapabilir misiniz?
 
Daha 7 Kasım'da başladığım bir telefon fabrikası işi vardı, hatta konusunu bile açmıştım. İşten çok memnundum, mesai yok vardiya yok. İş basit ortam iyiydi.

Bugün ben dahil olmak üzere toplam 15-20 kişiyi işten çıkardılar. Ve gerekçe de yok, bahane devamsızlık vs. gibi şeyler. Adam çıkarmak için bahane aradılar yani.
Moralim çok bozuk arkadaşlar hakkım yendi insanların haklarıyla oynadılar, bilmiyorum ne yapacağım. Normalde de böyle şeyler oluyor mu?
2 hafta önceden haber vermediyse ihbar tazminatı alabilirsin.
 

Geri
Yukarı