Airbagin tehlikeli olduğu durumlar var mı?

Acemi Cadı

Centipat
Katılım
16 Aralık 2022
Mesajlar
472
Arkadaşlar bazı kaza ile ilgili videoların yorumlarında görüyorum, adam arabada telefonuyla video çekerken kaza yapıyor ve yorumlarda iyi ki airbag açılmadı yoksa kolu kopardı gibi şeyler yazılıyor. Yani airbag açılmadan önce ona çok yakın durmak tehlikeli mi oluyor?
 
Airbag kalitesi ve patlama yönü çok önemli oluyor günümüzde neredeyse bütün otomobil üreticileri bu standartlara uygun üretim yapıyor ve ona göre yerleştiriyor yani kısmen boyun kırılması yada uzuvlara zarar verdiği oluyor bu biraz kazanın nasıl olduğuna bağlı olarak sizin nasıl bir konumda olacağınıza bağlı.
 
Merhaba dostum, doğru hatırlıyor isem 2 gün önce airbag açılmalı bir kazayı bizzat şoför olarak yaşadım. Bu kaza içerisinde airbag açılmasaydı kemerin bir anda sıkmasından dolayı vucüdüm bir yere fırlamazdı ama kafam savrulup bir yerlere çarpabilirdi. Çünkü o şok anını birazcık hatırlıyorum da; kafamı bir noktada tutan şeylerden biri airbagdi yani airbag en temelinde insan sağlığını ve kaza anında fiziksel hasarı olabildiğince düşürmeye odaklı bir sistem olduğu için airbagte bir noktada hayat kurtarıyor.
 
Aracın torpidosunun üstüne bacağınızı koyarsanız ve kaza esnasında torpidonun üstündeki airbag açılırsa, bacağınız ciddi şekilde zarar görür. Bu tarz durumlar yaşamamak adına dikkatli olmalıyız.

Zaten araç içinde torpidonun üstüne ayağını koyan bir insan olmamalı ve koyandan da çok sağlıklı bir kazan sonrası an beklenemez.
 
Eğer yolcu koltuğunda bebek varsa sorun olabilir, zaten bebeği ters koymayın diye uyarılar vardır. Ayrıca tamirli airbagde tamir düzgün yapılmadıysa size zarar vererek açılma ihtimali var.
 
Aracın torpidosunun üstüne bacağınızı koyarsanız ve kaza esnasında torpidonun üstündeki Airbag açılırsa, bacağınız ciddi şekilde zarar görür. Bu tarz durumlar yaşamamak adına dikkatli olmalıyız.
Eğer düzgün bir pozisyonda oturuyorsanız bir zararı olmaz ancak bacağın torpido üstüne olması gibi değişik pozisyonlarda oturuyorsanız airbag size çok ciddi zararlar verebilir.
FVZVuW7XsAEMyKw.jpg

Bunun gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı