Çözüldü Yerel güvenlik yetkilisi koruması açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kahraman1127

Decapat
Katılım
15 Aralık 2021
Mesajlar
75
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
1TB M2 SSD
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
R7 5800h
Sorun resimde belirttiğim gibi Yerel Güvenlik Yetkilisi Koruması diye geçen ayarın yeniden başlatmama rağmen açılmamasıdır. Windows korumasında bulunan bu ayarı nasıl aktif edebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı durum bende de var. Yeniden başlatmamı istiyor fakat yeniden başlatsamda düzelmiyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2023-02-25 140110.png
    Ekran görüntüsü 2023-02-25 140110.png
    18,6 KB · Görüntüleme: 2.473
Aynı durum bende de var dün gece oldu. Yeniden başlatsam da düzelmiyor. Bir güvenlik açığı oluşturuyor mu acaba?
 

Dosya Ekleri

  • 11.jpg
    11.jpg
    100,1 KB · Görüntüleme: 2.539
Merhaba, problemin aynısını bende yaşamaktayım. Umarım çözümünü, nedenini bilen biri açılan konuyu fark eder yada Matte arkadaşımızın dediği gibi bir güncelleme ile sorun çözülür.
 
@kahraman1127 dediğin gibi sağdaki kapat a bastım ve bilgisayarı yeniden başlatınca bende de panoda Defender üzerindeki işaret yeşile döndü ama tekrar ayarlara gidince o yerel güvenlilik yetkilisi ayarı gözükmüyor artık bir sorun oluşmuş olabilir mi?
 
Sorun resimde belirttiğim gibi Yerel Güvenlik Yetkilisi Koruması diye geçen ayarın yeniden başlatmama rağmen açılmamasıdır. Windows korumasında bulunan bu ayarı nasıl aktif edebilirim?
Arkadaşlar hepinize de söyleyeyim bu özellik bir güvenlik koruması, LSA diye geçiyor. Yeni güncelleme ile geldi. Bunu kapatmanızı önermem. Yapmanız gereken BIOS'a girip CPU sanallaştırmasını açmak. SVM diye geçiyor, gelişmiş cpu ayarlarından (advanced cpu settings kısmından) açabilirsiniz. Ardından windows başlat kısmına çekirdek yalıtımı yazın ve oradaki bellek bütünlüğü ile yerel güvenlik yetkilisi korumasını açın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Zaten CPU sanallaştırmasını açmamışsanız orada tek bellek bütünlüğü olacaktır, yerel güvenlik yetkilisi koruması seçeneği olmayacaktır. Çözüm olarak işaretlersen sevinirim. Arkadaşlar da bilgilensin. İyi forumlar..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı