Yapay zekanın gelişimi yazılımı bitirir mi?

Rivera19

Decapat
Daha fazla  
YKS'ye sayısal bölümden hazırlanıyorum ve hedefim bilgisayar mühendisliği okumak, az önce bir yerde okudum, yeni çıkan GPT-5 modeli çok rahat, takır takır kod yazabiliyormuş. Hâliyle yazılımı da birkaç yıla bitireceği söyleniyor, mühendis olmak istiyorum ancak ileride iş bulamama gibi durumlardan korkuyorum. Eğer başarabilirsem dijital oyun sektörüne yoğunlaşacağım.

Mümkünse sektörün içinde olan ağabeylerim / ablalarım cevaplarsa çok sevinirim. Bilgisayar & yazılım mühendisliği şu an okunmalı mı? Sektör ve maaşlar ne durumda? Yapay zekanın gelişimi sektörü nasıl etkiledi veya etkileyecek?

Kurumsal şirketlerde hiç bir zaman, projeyi komple yapay zekaya devredip sorunsuz bir şekilde olmasını beklenmez. Şirketler, yapılan yazılım geliştirmenin her zaman arkasında duracak bir ekip veya kişiye ihtiyaç duyar. Hata veya yanlış yapılan bir işlemde sorumlu olacak kişi veya ekip her zaman gerekir.
Bu sebepten dolayı yapay zekanın kurumsal iş anlamında, yazılımı bitirebileceğini sanmıyorum.

Verimlilik arttığı için çalışan sayısı azalır ama iş bitmez sonuçta yazsa bile bi dünya hata yada eksiklik oluyor okuyup düzeltecek eleman lazım en azından.

Şuan bile akıl almaz derecede bundan 5 yıl sonrasında hayal gücümüzün alamayacağı şekilde gelişeceğini düşünüyorum hiç anlamayan insanlar bile gpt ye kod yazdirabilcek ama mantıksız değil bilmeyen birisi yapak zekayla birşeyler yapar bilen birisi kendi yapay zekasini bile yapabilir konuya daha hakim arkadaşlar daha iyi bilgilendirecektir saygılar.

Sektordeyim, hayir.

Ancak eskiden yeni mezun larin ya da muhendis olmayanlarin yaptigi isleri buyuk oranda otomatize edebiliyoruz. O yuzden iyi egitim almaya bak, cunku giris seviye is bulmak ben bu mesaji yazdigim an itibariyle hayli zorlasti, pandemi donemine kiyasla.
Mühendislik genel olarak zor mu? Tavsiye eder misiniz hocam, mühendisliğe ilgim var ancak başta bölümü seçip sonradan derslerin yoğunluğundan şikayet eden bir çok kişiyle konuştum. Maaş beklentileri ve iş bulma gibi konularda sıkıntı çektiğini söylenler de vardı. Ben YKS'ye sayısaldan hazırlanmaya devam edeceğim ancak tıp okumak istemiyorum ve en iyi seçimi mühendislikten yana yapabilirim diye düşünüyorum. Sizlerden tavsiyeler almak çok değerli olur.

Bilgisayar Mühendisiyim, insanlar şunu anlamıyor, yapay zekanın kod yazması bir bilgisayar mühendisinin işini bitireceği anlamına gelmiyor.

Yazılımcılar eskiden de ezbere kod yazmıyorlardı zaten. Kod yazdığı için de para kazanmıyorlardı. İnsanlar şu noktayı atlıyor, bir şey üretmek asıl olay. Bir projeyi hayata geçirmek. Yapay Zeka bu noktada projenin kod yazma kısmını hızlandırsa da mühendisin proje içerisindeki sorumluluğunu alamaz.

Mühendislik genel olarak zor mu? Tavsiye eder misiniz hocam, mühendisliğe ilgim var ancak başta bölümü seçip sonradan derslerin yoğunluğundan şikayet eden bir çok kişiyle konuştum. Maaş beklentileri ve iş bulma gibi konularda sıkıntı çektiğini söylenler de vardı. Ben YKS'ye sayısaldan hazırlanmaya devam edeceğim ancak tıp okumak istemiyorum ve en iyi seçimi mühendislikten yana yapabilirim diye düşünüyorum. Sizlerden tavsiyeler almak çok değerli olur.

Iyi bir okulda okumak kolay degil, dersler zorlar ama bu muhendislige has bir olay degil elbette. Seviyorsan zevkle yaparsin.

Kalifiye muhendis issiz kalmaz ama simdiden kimse sana is garantisi de veremez. Oyle bir beklenti varsa memurluk dusunebilirsin.

Sana teklif gelir, vizen hazir isin hazir gel calis derler ve gidersin. Muhendislikte boyle global bir avantaj var. Ama aylarca is bulamayan da var. Spektrum genis.

Oncelikle neyi sevdigine ve ne olmak istedigine karar vermelisin. Is imkanlarina gore tercih etmek dogru degil, sana uygunlugu daha onemli. Ayrica bugun is imkanlari boyledir, seneye piyasa degisir. Meslek secimi omurluk yatirim sadece sinav senesindeki konjekture gore karar vermek siglik olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı