Telefonun garantisi fatura kesildiği andan mı başlar?

  • Konuyu başlatan pmanx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 7B

pmanx

Decipat
Katılım
11 Eylül 2022
Mesajlar
1.040
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sarı ve diğer siteler üzerinden jelatinli IPhone'lar satıyorlar ve ürünlerin 0 olduğunu iddia ediyorlar. Fatura bizim adımıza kesilecekmiş, bu telefonların garantisi fatura kesildiği tarihten mi başlıyor veya ürünler Türkiye garantili mi oluyor sizce arkadaşlar? Borcu olan bir telefoncudan bu şekilde bir adet iPhone temin edeceğiz, fatura adıma olacak jelatinli bilmem neli ama garanti konusu nasıl oluyor bunlarda anlayamadım. Bilgisi olan varsa çok hora geçer.
 
Fatura kesildiği tarihten yani satışı yapıldığı tarihten itibaren garanti süresi başlar.
 
Garanti konusu bildiğim kadarı ile şöyle işler lakin yanlışım varsa buradaki arkadaşların beni düzeltmesini rica edeceğim. Evet, garanti fatura kesim tarihinden itibaren geçerli olur. Lakin eğer ki bir ürün üreticinin sistemine farklı bir tarih ile kaydedilmişse garanti süresi o tarihten itibaren başlar. Örneğin ben Amazon'dan bir laptop sipariş ettim ve Amazon bunu bir depo ürün olarak sattığı için garantisi depoya girdiği günden itibaren başlatılmış yani 2 Kasım 2022. benim alım tarihim ise 18 Ocak 2023. bu bahsettiğim 2. duruma örnek. Bir başka örnek elimdeki iPhone 8 2018 Mart ayında alındı ve 2020 Mart ayında garantisi bitti. Bu durumu kontrol etmek için Apple'ın destek sayfasından seri numarası ile sorgulama gerçekleştirebilirsin ya da iPhone 12'den itibaren garanti süresini “hakkında” kısmından sorgulayabilirsin.
 
Hepsiburada'dan aldığım (sonbahar) anakartın garantisi için MSI sistemine kayıt ettiğimde garantisinin Haziran ayında başladığı yazıyordu.
Mantıken fatura kesilince başlaması gerekli.
 
Süpersiniz arkadaşlar, sevgili apple teknisyenimize de bolca teşekkürler. Bakalım sealları açık mı yarın, jelatini üstündeyse zaten çok da sorun yok da bu telefonculara güven olmuyor malum...
 

Geri
Yukarı