Windows 11'e geçilir mi?

Durmazzali47

Decapat
Katılım
20 Kasım 2021
Mesajlar
384
Arkadaşlar Laptop'ı her açtığımda Windows 11'e geçme teklifi alıyorum. Sizce artık bu yılda Windows 11'e geçilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20230318_123816.jpg
    IMG_20230318_123816.jpg
    164,5 KB · Görüntüleme: 252
ben geçtim pek bir fark yok gibi daha kolay kullanılıyor hem hissiyatı biraz değişik onun dışında birşey göremedim ciddi olarak. Performans kaybı falan da olmadı.
 
Arkadaşlar Laptop'ı her açtığımda Windows 11'e geçme teklifi alıyorum. Sizce artık bu yılda Windows 11'e geçilir mi?

Abimin flash bellekten bilgisayara bir şey atarken zorlandığını biliyorum. Windows 10'a dönünce düzelmişti. Sistemden sisteme değişir, bazılarına çok iyi bazılarına berbat. Optimizasyon güçlendirilene kadar bence geçmeyin.
 
Hepiniz geçilir dediniz, uydum geçtim. Saçma sapan hatalarla muhatap oluyorum. Bu yazıyı okuyan arkadaş, gerçekten çok merak etmiyorsan ki merak edecek bir yanıda yok, geçme. Her gün kullandığım medya dosyasını her açışımda sanki sıfırdan açmışım gibi indexliyor. Dosya gezgini performansı rezalet. Klasör açtığımda ekranın %98'i filan oranda açılıyor ulan ya küçük bir pencere aç ya %100 tam ekranda aç. Çok sinir bozucu ufak tefek gariplikleri var. Alt+Tab yapınca kasıyordu son haftalarda en azından o düzeldi. Görev görünümü çalışmıyor. Başlat menüsü rezalet, üçüncü parti ile Windows 10 tarzı başlat menüsü programı ile kullanıyorum. Ses artırıp azaltma sistemde bir gözüküyor bir gözükmüyor. Windows 10 da da çok iyi çalışmıyordu iyice berbat etmişler.

Kabuk görünümü hala aynı. Aygıt Yöneticisi, sistem görüntüleme yazılımları, kayıt defteri, defrag gibi işin detayına inen Windows uygulamaları hala Windows95'ten bozma tema/kabuk kullanıyor. Görev Yöneticisi kasıyor. Başlat menüsündeki arama kafasına göre bir açılıp bir açılmıyordu oda güncelleme ile düzeldi. Onun dışında bir artısı yok denecek kadar az. Şu an bu yazıyı yazarken Windows 11 yükledim diye nasıl bir artı kazandım onu düşünüyorum, bilmiyorum. Windows 11 ile ilk defa bir Windows güncellemesini manuel olarak indirerek exe dosyası ile yüklenebildiğini öğrendim. Çünkü güncelleme tuşu bile yeri geliyor çalışmayabiliyor. Sağ tuş menüsü şarlatan gibi. Kopyala yapıştır in yerleri değişiyor sık sık insanı hata yaptırıyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam kopyala seçeneği aşağıdayken yapıştır seçeneği yukarıya çıkıyor. Belki W11'e alışınca daha iyi gelebilir bilmiyorum ama diğer seçenekleri göster adı altında diğer seçeneklerin eski menüde açılması çok saçma. Yenile seçeneği sağ tık menüsünde bir çıkıyor bir çıkmıyor. Windows 10 da bir süre daha kalmanı tavsiye ederim.
 
Geçilir. Millet nasıl böyle sorunlar yaşıyor şaşırıyorum açıkçası. Yalnızca sağ tuş menüsüne alışmam 1 hafta sürdü o kadar. Onun dışında her şey yağ gibi akıyor ne hatalarla, ne de performans sorunlarıyla karşılaştım. Tam tersi Valorant gibi işlemci tabanlı oyunlarda daha da iyileşti.

Kullandığım bilgisayar da gayet sıradan.
 

Geri
Yukarı