Maximum 3000 TL Oyun için sistem tevsiyesi

brk.a

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
5
Herkese merhabalar, hayırlı cumalar, hayırlı ramazanlar. :)
Yaklaşık 1 aydır forumu takip ediyorum, biliyorum daha önce bu konuda birçok topic açıldı, bende çoğu gönderiye baktım fakat kendi kriterlerimi belirterek sizlerden tavsiye almak istedim.
Biraz uzun bir yazı olacak şimdiden okuyan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. :)
  • Bilgisayar ile ilgili bilgim var fakat bu donanım konusunda çok iyi değilim, pek anlamıyorum yani donanımdan Amd İntel farkları deseniz bilemem o yüzden buradan ne sonuç çıkarsa onu alacağım ona göre tavsiyelerde bulununuz :)
  • Oyun amaçlı sitem toplayacağım fakat böyle pro oyuncu falan değilim sadece oyun oynamayı seviyorum.
  • Çok çeşitli oyunlar oynarım sabit bir oyun kültürüm yok, hoşuma ne giderse.
  • Genelde online oyun oynamam ama LoL ve CS:Go da oynamak istiyorum sistem buna göre olursa sevinirim.
  • 3-4 yıl sonra performans görüntü olarak iyi şekilde olmasa da o zamana göre güncel oyunları kasmadan çalıştırabilsin itiyorum.
  • Elime para geçtikçe ve ihtiyaca göre yükseltebilirim bu nedenle yükseltmeye uygun bir sistem olsun istiyorum.
  • İlk etapta 240 gb SSD almayı düşünüyorum daha sonra ihtiyaca göre HDD de alıp takabilirim. Sistem bunada uyumlu olursa sevinirim.
  • Klavye ve mause dahil değil.
  • Monitör dahil bu fiyata.
  • Hız önemli benim için hızlı birşey olsun gözünüzü seveyim birşey yavaş olunca kafayı yiyorum. :)
  • İnternetten alışverişe önyargılıyım o nedenle internetten almayı pek düşünmüyorum.
  • İstanbuldayım o nedenle bilmiyorum bilgisayar parçaları var mı ama Doğubank İstanbul Bilişim Vatan vs birçok öneri sunabilirsiniz.
  • 1000-1500 TL'si nakit geri kalanı taksit ile alınacak buna görede şuradan nakit alabilirsin uygun olur gibi tavsiyelerini bekliyorum.
  • 3000 TL yi 50-100 TL anca geçebilirim daha fazlası zorlar beni ilk etapta.
  • Birde şey dikkatimi çekti önerilen sistemlerde kimse ses kartı önermemiş neden? Ses kartı olmadan pc den yinede ses alınabiliyor mu?
Aklıma gelenler bunlar duruma göre ekleme yaparım. Uzun oldu kusura bakmayın şimdiden çok teşekkürler. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ana kartta ses yongası olduğu için ses alabilirsin bunda sıkıntı yok. RX 480 gelecek onu bekleyin derim ama burada pahalı olacak ve netten siparişi sevmediğiniz için amazondan alın da diyemem. Lol ve cs go olduğu için GTX 950 ile 144 hertz bir monitör ile akıcılığın keyfini çıkarabilirsin. Netten alış verişi neden sevmiyorsun? Yani kapıda ödeme sistemi var sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Bilgisayar bilgim var dedin yani kendin montajını yapabilir misin? Yapabilirsen daha iyi olur kendi işini kendin yapman seni memnun eder ve montaj keyfi çok iyidir. Sadece LOL ve CS GO oynayacaksan diğer oynayacağın oyunlar da yüksek sistem istemiyorsa bunu alabilirsin.

Ara Toplam2.594,75 TL
Toplam KDV467,05 TL
Sepet Toplam Fiyatı3.061,80 TL
[TBODY] [/TBODY]
 
144 hertz değerini sadece profesyonel oyuncular mı fark ediyor?
Söylediğin şey buna geliyor. 144 hertz olmayıp 60 hertz monitörde takılı kalıp diğer bileşenler güçlü olsa ne olur? Tam performansında kullanması için 144 hertz monitör şart. Lol ve CS GO oynuyor 144 hertz monitör alması gerek.

Adam sadece film izleyeceğim dese IPS 2 K monitör öneririm.
 
Yahu. 500 liraya monitör 2500 liraya RX 480 bekleyebilir. Ama 144 hertz sadece rekabetçi oyunda bir adım ileriye taşımaz üstüne akıcılık keyfini de verir. Görüntüyü gerçekmiş gibi algılayabiliriz. Bu yüzden 144 hertz monitör aldım. Sistem gelip geçici ama monitör daimi. Arkadaş istediği oyunda yeterli verim alamadığı zaman ekran kartını değiştirir. Hem i 3 6100 iyi bir işlemci ileride RX 480 alarak sistemine can verebilir. Şu an ben 10 senelik monitör kullanıyorum ama sistemimi yeniledim ve monitörde tek bir ölü piksel bile yok. Bu yüzden monitöre yatırım yapmak mantıklıdır. İleride RX 480 alabilir o da 2 sene sonra falan hatta başka bir ekran kartı alır şu an sadece orta seviye olarak RX 480 tanıtıldığı için onu örnek veriyorum.
 
Ram'i 2133mhz alırsın. Bu monitör sana fazlasıyla yetecek emin ol. Eğer biraz daha beklersen rx480 alırsın r9 380'in yerine.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    34,9 KB · Görüntüleme: 190
75 karede takılı kalır artık ne diyeyim. Neye yatırım yapacağınızı bile bilmiyorsunuz. :D
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı