ChatGPT yazılım konusunda nasıldır?

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.836
Makaleler
44
Çözümler
9
Merhaba,

ChatGPT'ye "Hangi yazılım dillerini biliyorsun? Listeler misin?" diye sordum.

yazılım.PNG

Örnek olarak C# dilini bir profesörden daha iyi yapma ihtimali var mı? Ama dediğim profesör yurt dışı eğitimleri, konferans vermesi, sunum yapması vb. gibi şeylerde kendini kanıtlamış şekilde sayarsak. Ortaya nasıl bir sonuç çıkar?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi farklı açıklar.
Demek istediğinizi tam olarak iyi değil anlamına mı geliyor yazılım konusunda?

profesör yurt dışı eğitimleri, konferans vermesi, sunum yapması vb. gibi şeylerde kendini kanıtlamış şekilde sayarsak.
Burada kişi ile karşılaştırma konusunda akademisyen mi daha iyi bilir? ChatGTP onca dil biliyorum diyor fakat ne kadar doğru olur bilmiyorum.
 
Burada kişi ile karşılaştırma konusunda akademisyen mi daha iyi bilir?
Akademisyen olan adam hayatını bu konuda çalışarak geçirmiş. ChatGPT'nin daha bir 40 fırın ekmek yemesi lazım. İnsanların en basit soruların cevabını bile veremediğini gördüm. Verileri çok yetersiz ve güncel değil demek ki. Buna güvenerek iş ya da ödev yapılmaz. Kodlamada çok hata yapıyor diye söyleniyor herkes.
 
ChatGPT'nin yaptığı şey bir kaç basit Google aramasıyla bulabileceğiniz şeyler. Ayrıca sahte hata mesajı vermesini sağlayan bir python programını doğru yazması için 4 sefer baştan kod istememi gerektirmişti. Kesinlikle insana yanaşamaz şuan.
 
ChatGPT okuduğu materyalleri size ayıklayıp sunuyor ancak her okuduğu şey o zamana uygun olduğu için güncel konularda eksikleri ve hataları çokça oluyor. Ben Blender için 1-2 tane node yazdırmıştım rastgele bulut texture'ı için. Biraz hata düzetme ile iyi duruma geliyor ancak bir profesör değil.
 
Bu tarz her şeyi önüme getiren yapay zekayı kullanarak 5 dakika da kodlama yapmaktansa 5 hafta uğraşır kendim yaparım. En azından kendimi geliştirmiş olurum ona muhtaç kalmam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı