GeForce NOW'a 200 saat sınırı geldi

Arkadaşlar şikayet etmek parayla değil. Şikayet edin. Şikayetvar'a, Cimer'e. Yani nerelere edebiliyorsanız edin. Hiçbirşey olmasa bile en azından tepkimizi koymuş oluruz.
 
Günde 6 saatten fazla yapar. Bu kadar hayatsız mısınız?

Kardeş ben değilim sen değilsin ama illa gününü oyun oynayarak geçiren biri vardır adam para veriyor hizmetten faydalanmak için sen sınırlıyorsun. Sorun zaten saçma bir sisteme bir de sınırlama getirmeleri.

Tamam işte almazsın müşteri kaybeder, başka protesto yöntemi mi var?
Bu konuda çok haklısınız, Türkiyedeki zamların kaynağı da bu. Sadece bu konu hakkında da değil, insanlarda deli gibi bir alışveriş aşkı var. Bir gün Nutella yemese bir gün Coca-Cola içmese zam da gelmez aksine indirim gelir. İnsanlar almaya devam ettikçe firmalar bundan faydalanmaya devam eder.
 
Anladığım kadarı ile 28 Marttan önce alınmış üyelikler için 200 saat sınırı muaf tutulmuş. Daha halen 1 gün var. Eğer almayı düşünüyorsanız benim tavsiyem bugün alın.
 
Arkadaşlar sizi bilmem ama ben 6 aylık aboneliğimi başlatırken böyle bir şart yoktu. Şahsen benim zoruma gitti. Sonuçta para verdiğim hizmeti bir de kısıtlıyorlar. Şahsen hem Şikayetvar'a hem de Cimer'e şikayet ettim.
"28 Mart 2023’den önce başlayan 1 Aylık ve 3 Aylık Premium üyelikler ise bir sonraki yenilene döneminden itibaren aylık 200 saat oynama süresi ile yenilenecektir."

Sizi etkilemiyor.
 
Gayet makul sınırlama, GFN'nin çok ciddi eleştirilecek yanları var ama bu durum gayet normal. Daha fazla oynamak isteyenler ona göre para ödemeli, 30 gün aralıksız oynayan kişi ile günde 2-3 saat oynayan kişi tabii ki aynı ücreti ödemeyecek.

Nvidia asıl parasını ekran kartı satmaktan kazanan bir firma olduğu için bu sistemlerin çok gelişmesi işlerine gelmiyor. Bunu engellemek için bu pazara önden girdiklerini düşünüyorum. Bunu da sisteme gereksiz kısıtlamalar koyarak yapıyorlar. Mesela sahip olduğunuz oyunu onların bilgisayarı üzerinden oynayamıyorsunuz. Telif haklarını bahane ediyorlar ama o durumda telif hakkı olmaz. Ortağı oldukları oyun firmaları ile beraber danışıklı dövüşte bulunuyorlar. Çok fazla komplo teorisi gibi oldu ama bence doğru.
Ne yani 2-3 saat oynayan adam için daha ucuz bir paket yapmaktansa, normal pakete sınır getirip 30 saat oynayan adamın saatine engel olmak mı mantıklı? Senin dediğin açıkça ben yararlanmıyorsam onlarda yararlanmasın. İnsanların haklarına engel, taş koymak ne zaman "Makul" oldu? Az alışıp 2 kuruş alıp, çok çalışan ve 5 kuruş alan adamın aldığı 3 kuruşu mu çok görüyorsun? Allah akıl fikir versin...
 
"28 Mart 2023’den önce başlayan 1 Aylık ve 3 Aylık Premium üyelikler ise bir sonraki yenilene döneminden itibaren aylık 200 saat oynama süresi ile yenilenecektir."

Sizi etkilemiyor.
Beni etkilemiyor olması, bunu kabul etmem gerektiği anlamına gelmiyor dostum. Bu çok saçma bir uygulama.
 
GFN'ı Turkcell gibi paragöz bir firmaya vermeyeceklerdi adamlar zam yaptıkları yetmediği gibi GFN'ı kısıtlıyorlar ki sunucuların kalitesi Avrupa'dan kötü 9.99 Euro'ya Avrupa'dan üyelik almak çok daha mantıklı.
 
Ne yani 2-3 saat oynayan adam için daha ucuz bir paket yapmaktansa, normal pakete sınır getirip 30 saat oynayan adamın saatine engel olmak mı mantıklı? Senin dediğin açıkça ben yararlanmıyorsam onlarda yararlanmasın. İnsanların haklarına engel, taş koymak ne zaman "makul" oldu? Az alışıp 2 kuruş alıp, çok çalışan ve 5 kuruş alan adamın aldığı 3 kuruşu mu çok görüyorsun? Allah akıl fikir versin...

Dostum düzgünce anlatacağım. Bu sistemin çalışması için belirli bir maliyet gerekiyor. GFN üyesi olan herkes 7 gün 24 saat sistemi aralıksız kullansaydı, ücret 1000TL üzeri olmak zorunda kalırdı. Çünkü o zaman çok daha fazla altyapı ve bilgisayar gerekirdi. Şu anki paketteki maliyet, sistemi satın alanların ortalama kullanım süresine göre hesaplanıp belirlenen bir maliyet. Satın alanların ortalama kullanım süresi günde 2-3 saattir en fazla. Günde 6 saatten fazla oynayanların oranı ise %5 falandır. Gece açık bırakan, nasıl olsa ücretsiz diye sistemi kötüye kullanan tayfa bu. Bu kişilere şu anki ücretten hizmet sunulması mümkün değil, çünkü maaliyetlerin kurtarması mümkün değil. Şimdi bu kişilere sınırsız hizmet sunabilmek için herkese zam yapmak mı daha mantıklı, makul bir sınır belirleyip sisteme zam yapmamak mı daha mantıklı sence?

Ortalamanın çok daha altında kullanım yapanlar için daha ucuz bir paket sunulması iyi olurdu ama o söylediğinin bu yapılanla alakası yok.
 
Dostum yaş küçük galiba ama yine de düzgünce anlatacağım. Bu sistemin çalışması için belirli bir maliyet gerekiyor. GFN üyesi olan herkes 7 gün 24 saat sistemi aralıksız kullansaydı, ücret 1000TL üzeri olmak zorunda kalırdı. Çünkü o zaman çok daha fazla altyapı ve bilgisayar gerekirdi. Şu anki paketteki maliyet, sistemi satın alanlarların ortalama kullanım süresine göre hesaplanıp belirlenen bir maliyet. Satın alanların ortalama kullanım süresi günde 2-3 saattir en fazla. Günde 6 saatten fazla oynayanların oranı ise %5 falandır. Gece açık bırakan, nasıl olsa ücretsiz diye sistemi kötüye kullanan tayfa bu. Bu kişilere şu anki ücretten hizmet sunulması mümkün değil, çünkü maaliyetlerin kurtarması mümkün değil. Şimdi bu kişilere sınırsız hizmet sunabilmek için herkese zam yapmak mı daha mantıklı, makul bir sınır belirleyip sisteme zam yapmamak mı daha mantıklı sence?

Ortalamanın çok daha altında kullanım yapanlar için daha ucuz bir paket sunulması iyi olurdu ama o söylediğinin bu yapılanla alakası yok.

"Yaş küçük galiba" anladım peki. Ben de sana şunu açıklayayım: GeForce NOW'u kullanmadın galiba. "Geceden açık bırakma" gibi bir olayı yapamazsın. Sunucular meşgul olmasın diye AFK sistemi var. Hadi diyebilirsin ki botlarla, uygulamalarla açık bırakabilirler. Süreden kısmaktansa bunun önüne geçsinler. Zam yapmamak için süre koymuşlar diyorsun. Maliyet arttığı zaman hiçbir firma acımaz yapıştırır zammı. Burada kendi sunucularının kötü olması ve kaldıramıyor olması. Gün geçtikçe kötüleşen ekonomi ve artan GFN+ talebi. Turkcell adamakıllı sunucu işletseydi süreden kısmazdı. Neyse zaten depremde 2 hafta hat sıkıntısı yaşatan rezalet bir firma. Ne beklenir ki.
 

Geri
Yukarı