Okuldan kaçınca ceza alınır mı?

Üniversite değildir lise. 18 yaşından küçük olduğu için velisinin izni olmak zorunda. Fakat müdürün umursayacağını sanmıyorum. Zaten sona kalan elemanı da eve yollamış. Kameradan sizi teşhis edemezler, son kalan eleman da 3 kişiydik demediyse erir gider. Ben 5 sene önce bitirdiğim anadolu lisesinde kaç kere kaçtım, yakalanan arkadaşlarım oldu. Hiç biri atılmadı. Adamları tuttular ensesinden okula soktular bir daha yapmayın dediler. Sizin okulda da yüksek ihtimal dayak atar hoca. Odasına çağırırsa telefonunu ses kaydına al, dayak atarsa cimere başvur gizli kayıt kabul ederlerse cezasını verirler. Çok çok anana babana söyle onlar başvursun cimere.
Doğrudur. Benim bildiğim kadarıyla yoklama alınmasındaki temel maksat bu zaten. Öğrenci diğer derste ders esnasında sınıfta değilse zaten yükümlülük öğretmenden ve okuldan düşmüş oluyor diye biliyorum. Öbür türlü araba da çarpsa yolda başına bir şey gelse de en nihayetinde öğrencinin sorumluluğunda olmuş oluyor.
 
Bir şey olmaz biraz fırça atar o kadar dayak yasaktır hatta şikayet edip tazminat bile alınabilir. Toplu kaçış disiplin cezasıdır isterse sizi disipline verir ama herkese ceza vermezler kaçış planı çıkaran elebaşlarını bulup 2-3 kişiye ceza verirler ya da hiç uğraşmazlar. Genelde uğraşmak istemiyorlar disiplinl kurul kurulması gerekiyor uğraşmak istemiyor kimse.
Ek olarak yeni sistemde devamsızlıklarınız aile telefonuna bildiriliyor diye biliyorum. Devamsızlık hakkın tabii ki var ama ailene gelmediğinde bilgi SMS gidiyor
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı