Windows 7'den Windows 10'a geçiş nasıl yapılır?

Bilgisayarınız kaldırmaz işkence gibi gelir. (Aynı hatayı yaptığımdan biliyorum) ve lisans almanıza gerek yok fakat aylarca lisans almanız için önünüze popup çıkar ve rahatsız eder. Şu anlık legal diye biliyorum Trendyol gibi sitelerden Windows 10 OEM key alabilirsiniz 40 lira bandında.
10'u kaldırmaz mı ya?
 
Hocam öyle bir sistemde Windows 10'u HDD'ye kurmanın mantığı yok. Ciddiyim delirirsiniz. Onun yerine ilk önce en kötü 128GB ssd alın Windows 10'u ona kurun.
Hocam hiç öğrenemedim şu ikisinin farkını XD. Türkçeleri ile karışıyor aklımda, açıklar mısın ss ve hdd yi kısaca doğru mu biliyorum?
 
Hocam hiç öğrenemedim şu ikisinin farkını XD. Türkçeleri ile karışıyor aklımda, açıklar mısın SS ve HDD'yi kısaca doğru mu biliyorum?

HDD Hard Disktir. Fiziksel olarak verileri işler. SSD daha iyi bir teknolojidir ve dijital olarak işler. SSD çok çok çok daha hızlı olduğu için Windows'u SSD'ye kurmanız daha iyi olur.
 
İndirdim de, media creation tool "Bu aracı bilgisayarınızda çalıştıramadık" hatası verdi.
Yükseltme ile geçmenizi önermem. Buna benzer hatalar alabilirsiniz. İlla yükseltmeyle geçmek isterseniz, Windows 10 ISO dosyasını indirin ve "sources" klasörüne girip, setup.exe yönetici olarak çalıştırarak yükseltme yapmayı deneyin.
 
HDD Hard Disktir. Fiziksel olarak verileri işler. SSD daha iyi bir teknolojidir ve dijital olarak işler. SSD çok çok çok daha hızlı olduğu için Windows'u SSD'ye kurmanız daha iyi olur.
Tamamdır, doğru hatırlıyorum XD. Çok mantıklı. Hocam zaten yeni pc alıcam da annem evrak işlerini, kız kardeşimin işini görsün yeter. Destek kalktığı için mecburi oldu XD.

Yükseltme ile geçmenizi önermem. Buna benzer hatalar alabilirsiniz. İlla yükseltmeyle geçmek isterseniz, Windows 10 ISO dosyasını indirin ve "sources" klasörüne girip, setup.exe yönetici olarak çalıştırarak yükseltme yapmayı deneyin.
Hocam öbür türlü nasıl geçilir ki?
 
Merhaba. Profilinde Windows 10 görünüyor. Ben de SSD ve RAM almak suretiyle bilgisayarımı Windows 10'a yükseltmek istiyorum. Bu konuyu açtığın zamandan bu zamana nasıl bir süreçten geçtiğini söyler misin?
 
Dostlar artık karar verdim. Bilgisayarı bugün Windows 10 yapıyorum xd. Chrome desteğini çekmiş ve Steam de çekiyormuş. Microsoft'un kendisi çekeli zaten çok oluyor. Sorun şu ki yanlış bir şey yaparım ve bilgisayardaki her şeyi - resimler vb.- sileceğim gibi geliyor. Yardımcı olun, aklımdaki ana sorular şunlar:
1-Windows 10 mu 11 mi? Şu anlık Windows 11 çok iyi değilmiş sanırım.
2-Windows 10'a geçiş paralı mı? Parasız diye biliyordum, öyle ise ödemeyi nasıl, nerede yapacağım? Microsoft'un sitesi çok karmaşık geliyor :(. Deneme sürümü mü verecek şimdi kurarsam?
3- yerel disk D'deki 64 GB yüklemeye yeter mi? Çünkü yerel disk C'de sadece 10 GB boşluk var.
4- her şeyim silinmeyecek değil mi?

Çok takıntılıyım da ondan geçemiyordum senelerdir, yapmam gereken her şeyi anlatın, masaüstünü yedeklemem vs. gerekiyor mu? Yedekleyecek yerim yok diğer her şeyi. Sistem özelliklerim:

Intel(R) Core(tm) i3-2120 CPU @ 3.30GHz
4.0 GB RAM.
11 GB yerel disk C ve 64 GB yerel disk D'de boşluk.

Yardım edin dostlar :)

Geçin Linux Mint bir de Wine kurun. Bakın keyfinize.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı