Çözüldü 3D İki Tasarımı Birleştirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

retiredtechnpt

Kilopat
Katılım
4 Ağustos 2015
Mesajlar
1.893
Makaleler
6
Çözümler
12
Rica etsem 3D grafikten anlayan bir arkadaş aşağıda vereceğim iki tane 3D tasarımın düzgün olan tabanlının tabanını diğerine koyabilir mi?
625x465_9748712_3007461_1459356787 (1).jpg

Bittiğinde bu şekilde görünecek.
Dosyalar;
Rica etsem işlemi bu gece yapabilecek olan arkadaş varsa çok teşekkür ederim. @Yusuf Ensar Ertan hocam moderatörsünüz ama yine de yardım ederseniz çok memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Birleştirme nasıl olacak anlamadım. İkisinin de alt tarafı sizin paylaştığınız görseldekine benzemiyor.
Eki Görüntüle 168917
Arkadaşın derdi alt kısmı dalgalı olanın altını silip pürüssüz olanı koymak. Konuştum ben o arkadaşla 3D yazıcıdan dalgalı olanı almış ve o pürüzler yüzünden sorunun çıkmış. Beyaz olan tırtıklı.
 
OBJ ve STL halini paylaştım. Bu kadar oldu ancak, objenin topolojisi berbattı. Bir parça daha var ek olarak, elle düzelttiğim başlık kısmı. Teknik olarak daha düzgün bir topolojiye sahip ama %100 simetrik olmadığı için gölge farklılığı oluşuyor. Dilerseniz onu kullanırsınız diye koydum. Unutmadan, bu Şah gibi objenin sütun kısmı ile başlık kısmı ayrı parçalar halinde şu an. Tek obje olarak birleştirdim ama aralarında fiziksel boşluk var. 3D yazıcıda sorun olur mu bilmem, gözle görülmeyecek incelikte boşluk mevcut. Makine algılamaz, doldurup geçer muhtemelen. Ne kadar detaylı bir yazıcı kullanıyorsunuz bilmiyorum tabii.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı