RTX 3060 laptop LoL'de düşük FPS veriyor

Evet çift kanal RAM bende 2x16 kullanıyorum arkadaşım 2x8 RAM kullanıyor. Ama çift kanal RAM ile senin sorunun alakasını anlamadım çift kanal RAM yapınca 100 FPS fazla almayı bekleme yani.
Bence bu doğru değil benim tek kanalken 50 fps veriyordu şimdi 120nin altına düşmüyor nerdeyse %250 fps arttı çift kanal çok fark eder amd işlemcilerde daha da fazla fark eder.
Tek kanal RAM olan bilgisayarlarda düşük FPS oluyor bu Acer modellerinde ben de biliyorum özellikle DDR5 RAM'lerde zaten çift kanal kadar performans verdiğini.
 
Bence bu doğru değil benim tek kanalken 50 FPS veriyordu şimdi 120'nin altına düşmüyor neredeyse %250 FPS arttı çift kanal çok fark eder AMD işlemcilerde daha da fazla fark eder.

Evet hocam her PC'de olmasa da bazı PC'lerde aşırı fark ediyor RAM darbogazı olmasa bile.
 
Windows 11'in optimize olmadığı sonucuna siz düşük FPS aldığınız için nasıl ulaştınız anlamadım ama 140W RTX 3060'a sahibim MUX açık ve 1080p Max ayarlardayım oyunbaşınde FPS 500'lere vuruyor ileri oyunda haritada hareketlenme başlayınca 270-300'lerde geziyor---- i7 12700H ve RTX 3060 140W sahibiyim Windows 11 kullanıyorum. Aynı konfigrasyona sahip duom ile oynuyorum oyunu ve onda da herhangi bir problem yok.

Sadece Windows 11'de sorun var demedim Ryzen işlemcidede sorun var. Bu sonucada tek varmadım. Riot Destekle bayağı uğraştık program kurduk Log kayıtlarını inceledik en sonunda onlarda bu cevabı verdi. Windows 11'de oyun optimize değil dediler. Ama işlemcide optimize değil benim çıkarımım olarak. Intel işlemciler her ne kadar Ryzen'lardan geri kalsada performans olarak (tüm işlemcileri değil) oyunlarda daha optimizeler. Bu sorun 2 senedir var. Önceki işlemcilerdede sıkıntı olmuş (sadece laptop tarafında var bu sıkıntı masaüstü işlemcilerde problem yok) ve AMD herhangi bir şey yapmamış. Ya Intel'e geçilecek ya da bu FPS'lerde oynamaya devam edeceğiz gibi.
 
Sadece Windows 11'de sorun var demedim Ryzen işlemcidede sorun var. Bu sonucada tek varmadım. Riot destekle bayağı uğraştık program kurduk log kayıtlarını inceledik en sonunda onlarda bu cevabı verdi. Windows 11'de oyun optimize değil dediler. Ama işlemcide optimize değil benim çıkarımım olarak. Intel işlemciler her ne kadar Ryzen'lardan geri kalsada performans olarak (tüm işlemcileri değil) oyunlarda daha optimizeler. Bu sorun 2 senedir var. Önceki işlemcilerdede sıkıntı olmuş (sadece laptop tarafında var bu sıkıntı masaüstü işlemcilerde problem yok) ve AMD herhangi bir şey yapmamış. Ya Intel'e geçilecek ya da bu FPS'lerde oynamaya devam edeceğiz gibi.

Acaba çift kanal RAM durumu çözer mi bilemiyorum.
 
Acaba çift kanal RAM durumu çözer mi bilemiyorum.
FPS artışı muhakkak olur ama kesin çözmez galiba. DDR5ler çift kanal çalışıyor diyorlar ama yabancı forumlarda 8x2 DDR5 RAM yapıp FPS artışı sağlayanlar var. Ama tabi yine istediğimiz performansta değil. 120lerden 140-150lere çıkıyor demişler
 
FPS artışı muhakkak olur ama kesin çözmez galiba. DDR5'ler çift kanal çalışıyor diyorlar sistemde o şekilde ama yabancı forumlarda 16x2 DDR5 RAM yapıp FPS artışı sağlayanlar var. Ama tabii yine istediğimiz performansta değil. 120'lerden 160-170'lere çıkıyor demişler.

Şu anlık bilgisayara ihtiyacım var yazın teknik servise gönderceğim. Intel olan versiyonunda DDR5 RAM oolsaydı gözük kapalı alırımdım ve artık ne gariptir ki AMD mobil işlemciler Intel'lerden en az 5 derece fark var.
 
Şu anlık bilgisayara ihtiyacım var yazın teknik servise gönderceğim. Intel olan versiyonunda DDR5 RAM oolsaydı gözük kapalı alırımdım ve artık ne gariptir ki AMD mobil işlemciler Intel'lerden en az 5 derece fark var.
Diğer oyunlarda FPSde sorun yaşamadığım için ben pek üzerine düşmedim. Çünkü bizim çözebileceğimiz birşey değil yazılımın güncellenmes gerek. AMD 2 senedir birşey yapmadıysa bundan sonrada yapmaz diye tahmin ediyorum. LoL için Intel almak daha mantıklı. Ben her ne kadar AMD hayranı olsamda yazılım işinde Nvidia'danda Intel'dende gerideler malesef. Ben yine bazı çözümler bakıyorum bulursam paylaşırım.
 
Diğer oyunlarda FPS'de sorun yaşamadığım için ben pek üzerine düşmedim. Çünkü bizim çözebileceğimiz bir şey değil yazılımın güncellenmes gerek. AMD 2 senedir bir şey yapmadıysa bundan sonra da yapmaz diye tahmin ediyorum. LoL için Intel almak daha mantıklı. Ben her ne kadar AMD hayranı olsam da yazılım işinde NVIDIA'danda Intel'dende gerideler maalesef. Ben yine bazı çözümler bakıyorum bulursam paylaşırım.

Genllikle hikayeli oyunlar oynuyorum onlarda ultrada sıkıntı çıkarmıyor Valorant'ta da 144 altına düşmüyor 200'lerde seyrediyor zaten. Teşekkürler hocam şimdiden mesajlarınız için.
 
Bu arada şöyle bir şey fark ettim az önce. Direkt harici ekran kartını devre dışı bırakıp işlemcinin kendi ekran kartı 680M ile LoL oynamaya kalkınca FPS 100-120 arasında gidip geliyor. Ama görüntü Ultrada olmasına rağmen RTXe göre baya kötü. Galiba 6800H işlemci birşeyleri sınırlandırdığı için bu FPS düşüklüğü oluyor yada ekstra görüntü üzerinde birşey yapıyor.. Çünkü içindeki ekran kartıda daha düşük performansta olmasına rağmen hemen hemen aynı Fps değerlerini veriyor. Bence MUX açıkken bile birşeyleri sınırlandırıyor işlemci
 
@İneondragon hocam bu arada fanı maxa alınca sizde de titreşim oluyor mu bilgisayarda?
 

Geri
Yukarı