17 Yaşında İstanbul'da nerede çalışılabilir?

Kardeşim millet sanayide dükkan sahibi insanları görüp orda herkesi zengin sanıyor orda ki . Kendini geliştirmeye bak sen .
daha önce burger king de çalıştım 3 ay ama bizim rest. müdürü işten çıkanları başka yere sokmam benim onayım olmadan başka bir yere giremezsin dedi ve dediği gibi yaptı yoksa çok deneyimliydim burger king de expertlerin sslerin uğraşıp yapmadığını ben yapıyodum kasa günsonu alımı fiş kontrolleri vs. ama herif izin vermedi başka yerde deneyimimi devam ettirmeme :/
 
Kardeşim millet sanayide dükkan sahibi insanları görüp orda herkesi zengin sanıyor orda ki . Kendini geliştirmeye bak sen .
Büyük ihtimalle bu yorumu yapıyorsam tecrübem vardır. Eli titreyen adama el işi öneriyorsun. Her mesleği yapan zengin diye bir laf ettiğimiz hatırlamıyorum. Kardeşimiz maalesef lise 3 terk iş olarak çok fazla bir seçeneği yok, özellikle şu zamanda işler gerçekten çok zor aynı ülkede yaşıyoruz sanırım sende farkındasın maalesef ama maalesef para kazanmak cidden çok zor bir olay. Usta vardır usta vardır, ben daha küçük bir şehirde yaşıyorum İstanbula nazaran buradaki ustalar çırak sıkıntısı çektiği için maalesef eski sistem yok şimdi Yemeğini Maaşını rahat bir şekilde veriyorlar. Tabi ki de bazı zamanlar zorlanacak. 5-6 yerde iş deneyim var her ne yaparsa yapsın maalesef zorlanıyorsun.
 
Büyük ihtimalle bu yorumu yapıyorsam tecrübem vardır. Eli titreyen adama el işi öneriyorsun. Her mesleği yapan zengin diye bir laf ettiğimiz hatırlamıyorum. Kardeşimiz maalesef lise 3 terk iş olarak çok fazla bir seçeneği yok, özellikle şu zamanda işler gerçekten çok zor aynı ülkede yaşıyoruz sanırım sende farkındasın maalesef ama maalesef para kazanmak cidden çok zor bir olay. Usta vardır usta vardır, ben daha küçük bir şehirde yaşıyorum İstanbul'a nazaran buradaki ustalar çırak sıkıntısı çektiği için maalesef eski sistem yok şimdi yemeğini maaşını rahat bir şekilde veriyorlar. Tabii ki de bazı zamanlar zorlanacak. 5-6 yerde iş deneyim var her ne yaparsa yapsın maalesef zorlanıyorsun.

Gümüşçü'de zaten girer girmez eline altın ve gümüş verip mındar et diye işe başlatmıyorlar, getir götür yapar kasada duru vs . Ayrıca sanayideki işler için de el işçiliği gerekiyor.
 
'Usta' ve çoğu dükkan sahibi çocuğu bir ton ezerler üstüne 4K verir yollarlar.

O çocuğu ezme işleri geçmişte kaldı, illaki vardır devam edenler ama artık eskisi gibi herkes çırak olmadığı için usta da olsa adam, eleman kıtlığından dolayı alttan alıyor. Sanayide bir ton ilan var 15 dakika dolaşsan en az 5 tane ilan görüyorsun, bir de tuzla diyor. Tersaneler, sanayiler dolu. Otobüs duraklarında bile bir ton iş ilanı var vasıflı ve vasıfsız yer arayan. İlla oto sanayiye gidecek diye bir şey yok. Bir tornacıya girse 2 yıl CNC üzerine kendini geliştirse. 2 yılda çok iyi bir seviyeye gelir. Usta olur demiyorum kesinlikle ama rahat bir 13 15k civarı para alabilecek kendini çok rahat idare edecek duruma gelir. Birkaç yıl kendi kendime çalışayım iyi kötü bir para kazanayım dersen, getir gibi yerlerde kurye, veya kafelerde falan kahve dolduran sipariş alan hesap alan elemanlar gibi olabilirsin ama o işlerin genel sorunu ustalaşmak gibi bir şey çok nadiren vardır. Yani genelde meslek edinmek, para kazanmak, kendini geliştirmek gibi şeyler zanaat gibi şeylerde vardır. Elektrikçi, elektronikçi, kaportacı, tornacı, kalıpçı, kaynakçı diye uzayarak gider. Aile durumun iyidir, birkaç yıl çalışıp ticarete falan atılacaksındır git rahat bir işe gir derim. Sermayem yok imkanım kısıtlı diyorsan en mantıklısı iş öğrenmek. Usta olmak.
 
Çabuk para istiyorsan oto sanayi yerine herhangi bir fabrikada işe gir. Daha iyi maaşla başlarsın ama hep aynı gidersin.

Çabuk para için fabrika? Kimse 17 yaşında reşit olmayan biri çalıştırmaz fabrika da bir de para da adamakıllı vermezler uğraşamazlar bile ama sanayi ustası öyle bir şey yapmaz.

Sanayiden bahsediyorum.
O zaman neden "fabrika da 18 den küçük birini çalıştırmaz" mesajına yanıt verip 10 yaşında çalışan var dedin?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı