İklim aktivistleri kömür taşıyan treni bastı

just chillin

Hectopat
Katılım
1 Nisan 2022
Mesajlar
1.353
Makaleler
2
Çözümler
9
Avustralya'nın New South Wales eyaletinde protestocular Newcastle Limanı'na giden bir treni durdurdu. Rising Tide grubundan yaklaşık 50 kişi bu eylemi gerçekleştirdi. 20 kişi trene tırmanarak yüklü vagonlardan kömür boşaltmaya başladı. Bir diğer 30 kişi de demir yolu hattında kömürün boşaltılmasına destek sağladı.
1EmfzvSPQEGi4YPh6vRuLg.jpg


Vagonlardan kömür çıkarmaya başlanması üzerine onlarca kişi gözaltına alındı. Polis, 47 aktivistin "demiryolu koridoru suçları" ile suçlandığını ve mahkemeye katılım tebligatları yapıldıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.
Ancak ikisi kasten zarar vermekle ve biri güvenlik görevlisine saldırmakla suçlandı.
Akvitistlerin eylemi sırasında tren en az 4 saat bekledi.

Avustralya dünyanın en büyük kömür ihracatçısı ve iklim değişikliği orada büyük ölçüde bölücü bir sorun. Ülkenin yıllık kömür ihracatı 70 milyar doların üzerinde.
Sanayi çağı başladığından bu yana dünya zaten yaklaşık 1,1 derece ısındı ve dünyanın dört bir yanındaki hükümetler emisyonlarda ciddi kesintiler yapmadıkça sıcaklıklar yükselmeye devam edecek

Rising Tide'ın istekleri ise şu şekilde:
ALP'nin (iktidardaki Avustralya İşçi Partisi) BM uyarılarını dikkate alması
Tüm yeni kömür projelerinin derhal iptal edilmesi

Avustralya İşçi Partisi hükümeti, ülkenin karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar %43 oranında azaltma sözü verdi, ancak yeni fosil yakıt projelerini de dışlamadı.
Hedefine ulaşmanın ana yolu olarak "koruma mekanizması" olarak bilinen bir karbon emisyonu ticareti şemasını görüyor.

Kaynak :
İklim aktivistleri kömür taşıyan treni bastı

İklim aktivistleri kömür trenini bastı
 
İnsanlar garip cidden, zaten dünya yavaş yavaş yenilenebilir enerji tarafına geçiyor, fosil yakıtları bırakmanın öyle kolay olacağını düşünen insanlar var ama halen yıllarca sürecek arge lazım yenilenebilir enerji için. Bu yapılan şebeklikler sadece şirketleri zarara sürükleyip süreci yavaşlatıyor.
 
Modern eşkiyalık demiyorlar da protesto diyorlar.

Bu salaklar adamın tekinin araba koleksiyonuna da zarar vermişti, tarihi ve sanat değeri olan tablolara da zarar vermeye kalkışmışlardı.

Bilim yap, yeni tüketilebilir enerji kaynağı bul kardeşim bu ne eşkiya gibi?
 
3. dünya savaşı patlak verirse kadın erkek eşitlikçileri ve savaş araçlarında ve silahlarında kullanılan "zararlı mazot" karşıtlarının halini merak ediyorum.
Zararlı mazotla ilgili her şeyi 3. dünya savaşı çıkarsa diye kabul mu edelim? O tarz olağanüstü durumlarda gereği yapılır o ayrı bir konu.

süreci yavaşlatıyor.
İklim aktivistleri süreci yavaşlatmak adına değil hızlandırmak adına faaliyet yaparlar çoğunlukla. Böyle genel bir yargıya varmadan önce bir araştırmanızı öneririm.

Bilim yap, yeni tüketilebilir enerji kaynağı bul kardeşim bu ne eşkiya gibi?
Bu çalışmaların yapılmadığını mı düşünüyorsunuz cidden? Sizce iklim aktivistlerinin işi gücü eşkiyalık yapmak mı..
 
İklim aktivistleri süreci yavaşlatmak adına değil hızlandırmak adına faaliyet yaparlar çoğunlukla. Böyle genel bir yargıya varmadan önce bir araştırmanızı öneririm.
Teroristler de ozgurluk savascisiyiz diyorlar onu ne yapacagiz?

Bu çalışmaların yapılmadığını mı düşünüyorsunuz cidden? Sizce İklim aktivistlerinin işi gücü eşkiyalık yapmak mı..
Kendi mulklerinde ne yapiyorlarsa yapsinlar. Ama baskalarinin mulkune zarar veriyorlar ve bu gayet tabi eskiyaliktir. Savunulacak hicbir yani da yoktur. Umarim cezasini cekerler.
 
Teroristler de ozgurluk savascisiyiz diyorlar onu ne yapacagiz?
Ya kardeşim iklim aktivisti ile o ne alaka.. O bahsettiğiniz konuda insanlar hayatını kaybediyor. İklim aktivistleri ise hem doğanın hem insanın çıkarları uğruna uğraşıyorlar.

Evet bariz eşkiyalık yapmış adamlar.
Tamam, bu konuda diyelim öyle. Sırf bu olayda öyle yaptılar diye tamamen eşkıya mı oldular veya bu, hiç çalışma yapmadıkları anlamına mı gelir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam, bu konuda diyelim öyle. Sırf bu olayda öyle yaptılar diye tamamen eşkıya mı oldular veya bu, hiç çalışma yapmadıkları anlamına mı gelir..
Gördüğümü yorumladım. Diğer gereksiz topluluklar gibi çürük takipçilere sahipler, bunu bir kere yaptıysalar ileride dâhâ beterini de yaparlar.
 

Geri
Yukarı