Steam ile Epic Games'in satış farkı var mı?

EdoMinato

Kilopat
Katılım
17 Aralık 2015
Mesajlar
554
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar söz konusu bir oyunu Steam veya Epic üzerinden almanın bir farkı var mı?

Oyuncu bulma vs. konularda ikisi de ortak bir sisteme bağlı sanırım.

Naraka diye bir oyun indirimde şu an. Steam'den mi alsam Epic'den mi bilemedim de.
 
Arkadaşlar söz konusu bir oyunu Steam veya Epic üzerinden almanın bir farkı var mı?

Oyuncu bulma vs. konularda ikisi de ortak bir sisteme bağlı sanırım.

Naraka diye bir oyun indirimde şu an. Steam'den mi alsam Epic'den mi bilemedim de.
Aynı fiyata düşüyorlar indirimde ikisi de 65 TL oluyor. Aynı fiyatta kesinlikle steam’den alınmalı.
 
Steam'de; Başarılar, Kart toplama, oyuncu topluluğu, profil özelleştirme olayları.

Mesela kaç adet oyuna sahip olduğun, oyunlar hakkında incelemelerin, rozetlerin falan gözüküyor. Ayrıca Çok güzel profil resimler, profil sayfan için arkaplanlar falan ekliyorsun. Güzel yani.
 
Fiyatlar yakın veya aynı ise düşünmeden Steam'den al. İki oyun da aynı ve orijinal sonuç olarak. Ancak istemci, profil vb. konularda Steam daha iyi olduğundan tercih edilmeli.
 
Ben bunu böyle açıklayayım. Steam'i Facebook'ya da Instagram gibi düşünün. En çok kullanılan sosyal medya gibi. Profilin falan var. Profiline giren insanlar hesabında hangi oyunlar var hangi oyuna yorum yapmışsın ya da oyunlar da aldığın başarımları kartları vs görebiliyorlar. Tabii daha birçok ekstra şeyleri var ama aklıma gelenler bunlar. Epic Games ise kullanışsız. Bu saydıklarımın çoğu yok hatta hiçbiri yok. Yeni yeni başarım falan getirdiler diye biliyorum. Mesela EA Play, Ubisoft Connect falan da Epic gibi çöp. En basiti Steam'da oynadığın oyunun DLC paketlerini bile seçebiliyorsun istemediğini çıkartıp oynayabiliyorsun ya da istediğin DLC'yi seçip öyle girebiliyorsun oyuna yani tamamen özgürsün. Oyunların eski sürümlerine de dönebiliyorsun. Bunların hiçbiri yok Epic'de. Ayrıca Steam kütüphanen duruyorsa ve sen format attıysan Steam kurulumundan sonra klasörü gösterdiğin vakit tüm oyunların oynanabilir hale geliyor hemen tek tıkla açabiliyorsun. Epic'de bu da yok :) oyun dosyaları varsa yedek alıyorsun en baştan indirmeyi başlatıyorsun sonra duraklatıyorsun oluşturduğu yeni klasöre yedeğin de ki oyun dosyalarını falan atıyorsun bayağı uğraştıktan sonra dosyaları tanıyor tarama yapıyor yani Epic'in çok ekmek yemesi lazım. Arayüzünün hantallığını ve yavaşlığını söylemiyorum bile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı