Sürprizbozan GTA San Andreas nedir?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kyzael

Hectopat
Katılım
29 Ekim 2021
Mesajlar
3.808
Makaleler
3
Çözümler
66
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GTA San Andreas nedir? - Bu anlaşılır olmayan konunun bir remakesini yapayım dedim, iyi okumalar.

GTA(Grand Theft Auto) San Andreas

Türü nedir?

Açık dünya, aksiyon oyunudur.

Oyunda yapabileceğimiz şeyler
Çete savaşları, yarış, kumar, muhabbet tellalı, kız arkadaş işleri, vücut geliştirme ve daha fazlası.

Hikayesi / Spoiler!
*hikayesini detaylı anlatmak yerine oyunda bize gösterileni özetleyerek anlatacağım*

Annesinin ölümü üzerine Carl Johnson (burdan sonrası için düz CJ diyeceğim) Los Santos'a geri döner. Yolda kirli polis diyebileceğimiz C.R.A.S.H ekibi ile karşılaşır, parası bu kişiler tarafından zorla alındıktan sonra bir Ballas bölgesine atılarak bisiklet ile evine dönmek zorunda kalır. İlk başlarda 'Abisi Sweet' zamanında onları terk ettiği için biraz sinirli davranır fakat sonradan bu durum geçer, CJ yeri geldi mi legal, yeri geldi mi de illegal işler yapar. Big Smoke para ve güç hırsı ile C.R.A.S.H ekibi ve Ballas çetesi ile ortaklık yaparak Ballas çetesine geçer. Ryder'in de aklını çelerek onun da geçmesini sağlar. Bu durumları öğrenen CJ, 'Pier 69' görevinde Ryder'i, oyunun son görevi olan 'Yolun Sonu' görevinde ise Big Smokeyi uyuşturucu fabrikasında öldürür. Bu sırada C.R.A.S.H ekibinden kalan son patron 'Frank Tenpenny' bulunduğumuz mekanı aleve vererek kaçışımızı engellemeye çalışıyor. CJ bir şekilde buradan kaçarak Sweet ile Tenpenny'nin peşine düşüyor. Bir kovalamacanın ardından oyunun ilk görevini aldığımız yer olan Grove Street'e itfaye aracı ile yüksek bir yerden düşerek ölüyor.

Oyunun hikayesi bence gayet güzel işlenmiş.

Modlama
Oyun için bir sürü mod var, dolayısıyla oyuna bir sürü mod ekleyerek tekrar oynama isteği uyandırılabilir. Technopat üzerinde bir sürü mod önerileri yapan konu var göz atabilirsiniz.

Puanlama
Hikaye: 5/5
Animasyonlar: 3/5 günümüz olarak değerlendirirsek maalesef yetersiz.
Mekanikler: 2/5 şu an definitive edition'dan bahsetmiyoruz, checkpoint oyunda çok büyük bir eksiklik. Özellikle kamera açısı bazı yerlerde delirtiyor.
Yapay zeka: 3/5 ulu orta yerde durup ölen yapay zekalar görevin başarısız olmasına yol açıyor.

Sön söz
Okuyan herkese teşekkürler, puanlama bölümü benim kendi görüşüm. İyi sosyaller!
 
Son düzenleme:
Bir şey de ben ekleyeyim. Oyunu oynayacaksanız Steam sürümüne bulaşmayın. (Zaten satılmıyor ama hesabınızda varsa oyunu downgrade ederek oynayın.)
 
Bir şey de ben ekleyeyim. Oyunu oynayacaksanız Steam sürümüne bulaşmayın. (zaten satılmıyor ama hesabınızda varsa oyunu downgrade ederek oynayın.)

Nereden bulabilirim? Definitive alacak durumum maalesef yok, benim PC'den pahali oyun. Steam'de yok oyun key olarak nereden onerirsiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı