Yaşınız, boyunuz ve kilonuz kaç?

Yaş: 16
Boy: 170cm
Kilo: 80kg
Max hız: 29km/saat
Deadlift Max kaldırılabilen ağırlık: 75kg
Dayanıklılık: 9/10
Esneklik: 3/10
Ben ilk deadliftimi 58 kiloyken yapıp 100 kg 1 set kaldırmıştım. Bi daha da deadlift yapmadım koşu bandında ise hızı sona getirip koşuyorum. Esneklik ise 8/10 (dövüş sporu kaynaklı).
 
Tuhaf geliyor bu kadar uzun olunması bu yaşlarda, bende 16 yaşında şuan 1.75’im 17 de eğer uzamaya devam edersem 1.79 ya da 80 olurum herhalde. Bu arada sizin arkadaşlar da elektrik direği maşallah.
Boşuna üzülmeyin hocam foruma bakıp. Forumdaki çoğunluğu ele alsak maşallah yani Türkiye bir boy sıçraması yaşamış bir anda 174 ten 190 a çıkmış. Birde yetişkinde değiller hani yetişkin İskandinavlarda bu kadar boy yok.😀
 
Onu neredeyse herkes yanlış anladı bu arada, benim o konuyu açma sebebim onların anladığından çok farklıydı, yaptıkları tek şey bana hiçbir argüman sunmadan farklı olmadığımı söylemek, 16 yıldır buralardayım ve en çok reddetmeye çalıştığım şey bazılarının diğerlerinden üstün olduğu, ben reddedemedim, ayrıca bırak bazılarının üstün olmasını kendimin üstün olmamı bile inkar etmeye çalışıyorum, çünkü bu benim başarılarımın değerini azaltır. Ve onlar daha önce de belirttiğim gibi bana sen üstün değilsin diyorlar (ben ne olduğumu biliyorum (üstünüm) ama konuyu açma sebebimin bununla sadece uzaktan alakası vardı). Elinde bir argüman varsa sun, eğer senin tezinin yanlış olduğu kanıtlanamıyorsa doğru kabul edilir, ki benim tezimin yanlış olduğunu kanıtlayamadılar (tekrar belirtiyorum amacım öyle birşey değildi). Ayrıca benim neden aptal olduğumu düşündüklerini bile bilmiyorlar çünkü bana belirtemiyorlar, ellerinde destekleyici hiçbir veri yok. Ve o konuyu yanlış anlayıp destekleyici veriler olmadan ve neden inandıklarını bile bilmeden benim aptal olduğuma inanmaları durumu bana tekrar hatırlatıyor ki üstünüm ve çok az kişi benim gibi. Aksini iddia ediyorsan destekleyici veriler sun, destekleyici verilerin yoksa neden aksini iddia ettiğini sen bile bilmiyorsun.
Sakin ol. Ben aksini iddia etmedim. Dediğin gibi üstün olduğunu düşünmek seni başarısız yapar çünkü kendini "ermiş" gibi tanımlarsın. Üstün olmak dediğin şey algılama becerin ve mantık yürütme yeteneğin ise sen üstünsün evet. Ve bu sana olağanüstü başarılar kazandırabilir ama her zaman kendinden daha başarılı insanlar olabileceğini düşünüp ona göre çalışman lazım. Ayrıca orada ego ile ilgili birşeyler yazmışsın, ben o konuya katılmıyorum çünkü ego insanı içine sürükleyen bir bataklıktır, ego sadece kendi başarısızlığını hazmedemeyen kişilere özgüdür. Zaten başarılı insan ego yapmaz, daha iyisini yapmaya çalışır ve yaptığı şeyden mutluluk duyar. Umarım anlatabilmişimdir. 🙂
 

Geri
Yukarı