Kahve önerisi

@Sosyal Kullanıcısı, suyu metreküp olarak mı koyacak bardağa, adam?
Cidden kahkaha attım. Adetle çeşme suyu nedir :D?

Çeşme suyu camiler de bulunan kutsanmış sulardır. Evinizde ki çeşmeyi de kullanabilirsiniz.
Suyu 1 çay bardağı olarak döker ise tadı daha da nefis olur.



Neyse şakayı bırakalım,
Kahve olarak çikolatalı sütlü kahve tercih edebilirsiniz.

Ben genellikle paket ülker çikolata kullanıyorum arada kare çikolatalardan atıyorum tadı çok güzel oluyor.
 
Az kavrulmuş kahve çekirdeği alın derece olarak 8 numara ideal öğütun, şeker olarak da Stevia yada muadili tatlandırıcı kullanın tabi burda kahve çekirdeğinin hangi topraklarda yetiştiği de önemli ama o kadar detaya girmeyeyim.
 
Şöyle bir tarif vereyim size: 300 ML bir bardağa 1 shot espresso acı istersen tek shotın 30 CL olduğunu varsayarsak yaklaşık 1 buçuk shot kullanabilirsiniz üstüne 90 ML süt ve 2-2 buçuk tatlı kaşığı çikolata şurubu bunları köpürtücü ile köpürtün güzel bir kahve oluyor
 
Şöyle bir tarif vereyim size: 300 ML bir bardağa 1 shot espresso acı istersen tek shotın 30 CL olduğunu varsayarsak yaklaşık 1 buçuk shot kullanabilirsiniz üstüne 90 ML süt ve 2-2 buçuk tatlı kaşığı çikolata şurubu bunları köpürtücü ile köpürtün güzel bir kahve oluyor
Çikolata şurubum yok onun yerine benmari usulü çikolata eritip koysam olur mu ?
 
Çikolata şurubum yok onun yerine benmari usulü çikolata eritip koysam olur mu?

Bilemiyorum normal mochaya isterseniz çikolata koyabiliyorsunuz ama şurubun yerini tutarmı bilmem ama yine bariz çikolata tadı verir.

Bunları da deneyebilirsiniz.
cappucino moka pot ile tek shot espresso ile 70 ML sütü ister süt köpürdükten sonra espresso koyun istersenizde ikisini koyduktan sonra köpürtün ek olarak 1 tatlı kaşığı vanilya şurubu koyarsanız daha lezzetli olur.
Cafe latte moka potla tek shot espresso alın 100 ML köpürmüş sütü espressonun üstüne dökün vanilya ve ırish cream veya vanilya şurubu eklenebilir.
 
Cezveye iki dolu dolu tatlı kaşığı türk kahvesini koy, (Mehmet efendi öneririm) aynı kaşığın %75'i dolduracak şekilde şeker koy. Sonra cezvenine %80'ine gelecek kadar su doldur. Ocağı aç cezveyi koy. yarım dakka sonra yani cezve biraz ısınınca cezveyi 15 20 saniye kadar karıştır. Kalan kısmı normal türk kahvesi gibi.
Aslında hepsi türk kahvesi gibi de şeker ve kahve oranını herkes farklı yapıyor. Bu tarifimden iki bardak kahve çıkıyor. Ben double içtiğim için benim için tek bardak tabi.
 
Coffee Sapiens'in sample box'larından alarak birbirinden farklı kahve çeşitlerini deneyebilirsiniz ve mutlaka kendinize uygun bir tat yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben vaktiyle denemek için iki farklı sample box'larını almıştım ve içlerindeki kahve çeşitlerinden en çok Guatemala ve Serra do Cabral'ı beğenmiştim.​
 

Geri
Yukarı