RTX 3060 Ti R5 5600 sistem nasıldır?

elon_muskk

Hectopat
Katılım
2 Şubat 2020
Mesajlar
1.943
Çözümler
7
Merhaba, topladığım sistem nasıl? Aslında ben toplamadım, ikinci ele uygun fiyata alacağım arkadaşımdan. Parçaların uyumluluğuna ve kalitesine bakmanız yeterli.






 
Ekran kartı fazla pahalı gibi. Yine daha ucuza GDDR6X modeller mevcut:


Buradan artan bütçe ile kasa ve güç kaynağı düzgünce seçilebilir. Misal:


Tükenmeden alın derim. Şu an rakipsiz gibi görünüyor bu fiyata. İşlemciye soğutucu almanız da iyi olur artan bütçe ile. 5600, stok soğutucu ile kullanması sıkıntılı bir işlemci. Örneğin:

 
Hocam kasanızdaki PSU'ya el yapımı bomba diyorlar ama tercih sizin tabii. Onun dışında güzel sistem olmuş.
Evet hocam ben de öyle şeyler gördüm. Bende halihazırda 600w PSU var
Şunu görmedim pardon. Değişiklik yapılması iyi olur diyeyim ilerde o zaman. Güç kaynağı ve soğutucu tarafında.
Evet hocam ben de öyle şeyler gördüm. Bende halihazırda Cooler Master Masterbox Lite 5 600W var. Ama kasayı değişeceğim. Bunun PSU'su nasıldır ? Kaliteli midir ? 4 yıldır kullanıyorum değişmeye gerek var mıdır ?

Parçalar uyumlu tabi de fiyat bilgisi olmadan iyi veya kötü demek yanlış olur, her şey fiyatına göre değerlendiriliyor.
Hocam bunları tek tek almaya göre 5000 TL daha ucuza alacağım. Ekran kartı ise 9 bin TL. Nasıl ? Bir arkadaşım var, indirimleri kovalıyor ucuza alıyor, sonra üstüne kar marjı ekleyip satıyor.

Aman hocam ventus'dan kaçın :D
 
Elindeki PSU emin ol alacağınla aynı gücü çekecek kalitede hemen hemen. Bence elindekini kullan. En kötü görüntü gelmez PSU yeterli olmadığı için o zaman almak durumunda kalırsın. Ancak idareten de olsa o kasadaki PSU'yu kullanmak risk bana göre. Herhangi bir parçan zarar gördüğünde daha fazla masrafa girmiş olursun. Karar senin tabii.
 
Cooler Master Masterbox Lite 5 600W var. Ama kasayı değişeceğim. Bunun PSU'su nasıldır ?

Sanırsam içinde Masterwatt Lite 600 var. Değiştirmenize gerek yok sorunsuz kullanıyorsanız. Yani düpdüz bakacak olursak eski bir model, artık çok daha iyileri var ama işin içine insan ve bütçe faktörünü katınca (halihazırda kullanıyor olmanız, sistemin çok uygun fiyata gelecek olması) değişime gerek kalmıyor. Kalabilir.

Aman hocam ventus'dan kaçın :D

Örnek olsun diye attım, detaylı model ve fiyat araştırması yapmadım zaten. Daha ucuzları var bilin minvalinde.
 
Hocalarım ben sistemimi güncelliyorum da, acaba linklerini attığım ürünlerle Gigabyte b450 sh2 ve gskıll 8+8 GB DDR4 3000MHz CL16 değiştireyim mi ?
 
Hocam bunları tek tek almaya göre 5000 TL daha ucuza alacağım. Ekran kartı ise 9 bin TL. Nasıl ? Bir arkadaşım var, indirimleri kovalıyor ucuza alıyor, sonra üstüne kar marjı ekleyip satıyor.
Hazır sistemlere göre ucuza alabiliyorsanız alınabilir. 15 bine sıfır olarak aynı veya benzer bileşenlere sahip hazır sistemler bulunabiliyor.
 

Geri
Yukarı