Haç işaretli kolye takılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bilgeMadamSeyis

Femtopat
Katılım
24 Mart 2023
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Haç işaretinin dini konulardan bağımsız olarak çok estetik durduğunu düşünüyorum. Haç işareti dini bir sembol değil de sıradan bir sembol olsa bile kullanmak isterdim. Bazı sanatçılar veya dizi-filmlerde karakterler kolye olarak kullanınca epey yakıştığını düşünüyorum. Ben de haç işaretli kolye takmak istiyorum ancak gerek müslüman olmam sebebiyle, gerek toplum baskısı, yargılama, ya da linç yemek istemediğim için çekiniyorum. Sizce kullanmam ne kadar doğru olur? Muhafazakar biri değilim, dinle içli dışlı değilim. İslam sembolü nasıl inancımı güçlendirmeyecekse bu da inancımı zedelemez, karakterim böyledir.

Sizce haç işaretli kolye kullansam etraftaki tepkileri nasıl savuştururum ya da nötralize ederim? Ya da bu haç işaretine benzer alternatif bir sembol var mıdır kolye olarak kullanabileceğim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dini görüşünü bilmiyorum ama dediğiniz gibi haç güzel duruyor. Farklı hissettiryor takan kişiyi. Çünkü Müslüman ülkede doğduğumuz için bu tip şeyler hep güzel gelmiştir. Takın gitsin. Haç ile ibadet yerlerine girmediğiniz sürece düzgün açıklama ile soranlara anlatırsınız.
 
Edemezsiniz maalesef. İnsanların ne dediğini önemsemezsiniz olur biter. Biliyorsunuz ülkemizde zeka şartı aranmıyor.
 
Söylenildiği vakit birisi size, seni ilgilendirmez dersiniz.
 
Haç işaretinin dini konulardan bağımsız olarak çok estetik durduğunu düşünüyorum. Haç işareti dini bir sembol değil de sıradan bir sembol olsa bile kullanmak isterdim. Bazı sanatçılar veya dizi-filmlerde karakterler kolye olarak kullanınca epey yakıştığını düşünüyorum. Ben de haç işaretli kolye takmak istiyorum ancak gerek Müslüman olmam sebebiyle, gerek toplum baskısı, yargılama, ya da linç yemek istemediğim için çekiniyorum. Sizce kullanmam ne kadar doğru olur? Muhafazakar biri değilim, dinle içli dışlı değilim. İslam sembolü nasıl inancımı güçlendirmeyecekse bu da inancımı zedelemez, karakterim böyledir.

Sizce haç işaretli kolye kullansam etraftaki tepkileri nasıl savuştururum ya da nötralize ederim? Ya da bu haç işaretine benzer alternatif bir sembol var mıdır kolye olarak kullanabileceğim?

Benim şahsi fikrim, çevrene bağlı. Eğer tutucu bir çevre de yaşıyorsan çok yüksek ihtimal sorun olur. Ama biraz daha açık bir çevre de yaşıyorsan pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum, bence takma derim, çünkü seni dövmeye çalışan bile olabilir.
 
Çevreye bağlı bence. Mesela İstanbul'dan örnek verelim, nişantaşında yaşıyorsanız pek sıkıntı olmaz ama bağcılarda olacağı söylemeye gerek yok.
Doğru, kendim de pek elit taraflarında oturmadığımdan mütevellit pek hoş karşılanmayacağına hemfikirim lakin arkadaşın kendi hayatı ve kendi kararı bu kimseyi bağlayamaz. Sonuçta kimseye herhangi bir zararı yok, topluma da herhangi bir zararı yok insanların ne dediklerine dikkat edersek yolda yürüyemez hale geliriz artık. Tabii kendisinin bileceği bir konu bu, sadece fikrimizi almak istemiş.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı