Steam Takas yapılan kişi takas beklemedeyken VAC yedi

Deluxonik

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
577
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, yaklaşık 8-9 gün önce oyundan bulduğum bir kişi ile takas yapmıştım ve bu takastan da büyük bir meblağ kar ettim (950TL).

1686907485881.png


Arkadaşın Steam Guard'ı mail üzerindenmiş bundan dolayı da 15 gün beklemeye attı lakin ben profilini bugün kontrol ettiğimde ise 5 gün önce (benimle takas yaptıktan birkaç gün sonra) hile açıp VAC yemiş. Kendisine de ulaşamıyorum profilinde oyunlar gizli lakin anladığım kadarıyla VAC yiyebileceği tek oyun CS:GO (TF2, DotA vb. oynamıyor, oyunları gizlide.)

1686907634947.png


1686907651459.png


Steam desteğin makalesine göre VAC alınan oyundan takas yapılamıyor ve bu durumda da arkadaşın sadece CS:GO oynadığını varsayarsak takasın iptal olması lazım, değil mi? Daha farklı bir biçimde mi işliyor? VAC almadan önceki takaslar için geçerli değil mi? Ortada büyük miktarda kâr dönmese peşine düşmezdim ama tek takasta 950TL gerçekten büyük bir miktar. 😃
 
Bu konuda hiç bilgim yok ilk kez görüyorum böyle bir durumu. VAC ban yediği durumda zaten VAC korumasını içeren tüm oyunlardan yasaklanıyor. Yani farklı bir oyunda VAC yemiş olsa bile bu durum CS'yi de etkiliyor diye biliyorum.
 
Bekleme süresi iki taraf da takası onayladıktan sonra Steam'in ürünleri kendi elinde bekletmede tutması diye biliyorum. Yani şu an ürün onun envanterinde değil de Steam'in elinde beklemede olması lazım.(Yanlış biliyor da olabilirim.)
 
950TL kar nasıl bir kar merak ediyorum. Aklı başında bir adam 950TL zararla takas yapmaz. Arkadaş safmış sanırım fırsat doğmuş sana da. Ama işte sonuç ortada, ilahi adalet.
 

Geri
Yukarı