Laptop için termal macun önerisi

Kryonaut extreem kullanıyorum. Daha 2 hafta gecmeden pump out oldu. Yukaridaki arkadas inatla yanlış bilgi veriyor, 300 wattlik CPU da kullandim demis. Zaten masaüstünde pump out olayi olmuyor cünkü termal macuna uygulanan basinc cok fazla. Uzun süre boyunca ayni performansi almak istiyorsan kesinlikle Honeywell PTM 7950 kullanmani tavsiye ederim. Özellikle Kryonaut gibi termal macunlar 80 derece ve üstünde calisan islemciler icin uygun degil yani laptop islemcileri icin.

Eger PTM 7950 almak istersen ya moddiy sitesinden ya da ebuy7'den al cünkü diger sitelerde satilanlarin fake oldugunu duydum cogu Reddit paylasimlarindan.

Moddiy: Honeywell PTM7950 SP Super Highly Thermally Conductive PCM Pad

Ebuy7: Honeywell 7950 phase change thermal pad notebook computer phase change silicone grease cpu thermal paste pad patch material
 
Hocam macun geldi de denemedim henüz ssd soğutucusunun gelmesini bekliyorum ikisini aynı anda çıkarıcam aradan. Hydronautla ilgili görüşlerimi yazıcam.
 
Bugün değiştirme şansı buldum, onunla beraber Kioxia Exceria G2 70-75 derecelere ulaştığı için bir de SSD soğutucu blok sipariş etmiştim. Hydronautun değerleri şu anlık çok iyi, cpu-gpu'da 10-15 dereceye yakın düşüş yakaladım, asıl olayı ne kadar uzun süreceği bakalım ileride tekrar bilgilendiririm. Bu arada SSD'si çok ısınanlar için bu soğutucuyu öneririm, aşırı iyi. CrystalDiskMark testinde 60'ı geçmiyor boşta 30 35 derece civarına düştü.
 
Bugün değiştirme şansı buldum, onunla beraber Kioxia Exceria G2 70-75 derecelere ulaştığı için bir de SSD soğutucu blok sipariş etmiştim. Hydronautun değerleri şu anlık çok iyi, CPU-GPU'da 10-15 dereceye yakın düşüş yakaladım, asıl olayı ne kadar uzun süreceği bakalım ileride tekrar bilgilendiririm. Bu arada SSD'si çok ısınanlar için bu soğutucuyu öneririm, aşırı iyi. CrystalDiskMark testinde 60'ı geçmiyor boşta 30 35 derece civarına düştü.

Hocam hangi laptopta kullandınız SSD soğutucuyu? Bendeki Kioxia Exceria G2 de ısınıyor ve yön tuşları üstünde yüksek sıcaklık hissediyorum.
 
4-5 saat kullanımda nasıl sonuçlar?

Hocam CrystalDiskMark gibi testlerde 65'e kadar gördüm yaklaşık 7 saattir açık laptop, fakat RDR2 oynarken 55 dereceyi hiç geçmedi, bunu da biraz şuna bağlıyorum; suni testleri yaparken sadece SSD zorlanıyor, CPU-GPU ısınmadığı için fanlar düşük devir modunda kalıyor. Laptopun içinde hava sirkülasyonu olmadığı için suni testlerde bu kadar arttığını düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı