Overclock yapmak ne kadar sağlıklıdır sizce? FPS değerleri bayağı artıyor.
Zaten yetmiyor mu?Overclock yapmak ne kadar sağlıklıdır sizce? FPS değerleri bayağı artıyor.
10 fps ortalama değişiyor daha iyi sadece ondan belirtmek istedim.Zaten yetmiyor mu?
10FPS için bence riske girmeyin.10 fps ortalama değişiyor daha iyi sadece ondan belirtmek istedim.
Dostum sen cihazı baştan tekrarmı yapıyorsun nedir buSelam ben Steam Deck sahibiyim, açılın ben doktorum gibi bir giriş oldu neyseben cihazımı undervolt yaptım daha serin çalışması için ve overclock yaparak performansını arttırabildiğim kadar arttırdım. Cihazı Steam OS ve Windows 10'da test ettim, overclock işlemi ile stabil olmayan FPS artışı elde edersiniz 3A diye bahsettiğimiz oyunlarda yani kısaca kasa PC gibi olmuyor overclock beklentisi. Şu an en son yaptığım undervolt ve overlock değerlerini geri döndürmeden kullanyorum elde ettiğim artı sadece undervolt işleminden oldu diyebilirim daha düşük ısı üretiyor -7 derece civarlarında, overclock için BIOS ayarları yapsamda Steam OS üzerinden powertools ile aktive etmediğim sürece bir nevi geçersiz kalıyor yani fabrika ayarlarında ben şu an için mutluyum böyle kullanıyorum. Bu işlemler için mutlaka edinmeniz gereken 2 şey var, birincisi transparan arka kapak, ikincisi radyatör sıcak hava atılımını hızlı yapması için marka olarak iki ürün içinde jsaux markasını öneririm. Gelen arka kapakta termal pad var oradan bir parça kesip bakır boru ve anakart üzerindeki RAM gibi yerlerin üzerini modlarsınız, Thermal Grizzly 1gram termal lahmacun ile cpu/gpu macununu yenileyip kullanabilirsiniz. Bu bahsettiğim modlar ile -20, -15 arası bir verim elde ettim Need for Speed Unbound, Modern Warfare 2022 gibi oyunlarda, meraklısıyım diyorsanız Rainbow Six: Siege'de Windows'ta 70 derenin üzerine çıkmıyor cihaz. Tüm testlerim kablosuz pil üzerinde gerçekleşti bu arada steam os kullanacağım derseniz Cryoutilities 2 var o teknik detaylara girmeden otomatik yapıyor performans ayarlarını cihazın, saygılar.
Not: İçerisindeki pili tamamen çıkartıp 65W'lık bir Power bank ve 2-3 metrelik bir şarj data kablosuyla cihazın ergonomisini iyileştirme gibi bir deney yapacağım 1 ay sonra umarım Nintendo Switch OLED kadar hafiflerçünkü biraz ağır makine.
Çinden 1 Tb ssd diyorsun çihazı bir alim bu dediklerini yapıcam. Anladığım kadarıyla undrvolt hem fps hemde sıcaklı stabil hale getiriyor. Pil tüketimini sabitle diyorsun ama cihazın detaylarını çok bilmiyorum ağustosta alıcam. Bu dediğini not ettim yaparım yapamazsam eğer seni bulursam burdan yazarım tabi sende müsait olursan.5-20 arası değişiyor oynadığın oyuna bağlı olarak ama overclock değil de undervolt yapmanı öneririm çünkü cihazı soğutmak problem açıkçası. Bir ipucu daha vereyim Steam OS kullanırken bazı oyunların pil tüketimini sınırlayarak stabil 60FPS'i gördüğün değerde tut watt cinsinden pili, bu bilgi sana Steam Deck'in gereksiz fazla elektrik tüketimiyle ısınmasını engellemende yardımcı olurve tabii ki al yani, Çin'den de 1TB SSD almayı unutma micro SD oyun depolama falan yalan onlar
![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.