The Witcher 3 alınır mı?

theorder21

Decapat
Katılım
22 Şubat 2022
Mesajlar
207
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Witcher evreni hakkinda hiçbir bilgim yok, YT'den baktigimda grafik ve mekanigi filan gozume cok hos gozukmedi açıkçası RDR 2'yi yeni bitirdigim icin sanirim. Dizisini izleyip sonra baslasam olur mu? Veya onerebileceginiz baska bir oyun/seri var mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Witcher 3'ü eski oyunları ve kitapları oynamadan da oynayabilirsin. Bu bağlantılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor lakin oyunda ilerledikçe karakterler zaten eski zamanda yaşadıklarından bahsederek bu boşluğu belli oranda dolduruyor.
Bu arada Witcher oyun serisi kitapların sonrasını anlatıyor, dizi ise ilk sezonu ile kitapları anlatıyordu lakin 2. ve 3. sezon ile kitaptan çok uzaklaştıkları için puanı düşük.
Oyunu alıyorken DLC'leri ile alın çünkü DLC'ler çok büyük ve minimum 30 saat oynanış sunuyor.
 
Dizi kitaplara dayanıyordu. Oyun ise kitaplardan bağımsız, farklı bir hikâye sunuyor. Dizi ile evreni tanımış olursun. 3. oyunu oynamadan önce hiç değilse ilk iki oyununun hikâyesini okuman/izlemen iyi olur. Onların birbiriyle bağlantılı olduğu konular var.

Oyuna gelirsek kesinlikle alınır. Oynaması gereken bir oyun. Hikâyesi, karakterleri, yan görevleri ve iki DLC'si mükemmel. Bu seviyede yan görevleri olan başka bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum. Oynanış açısından fire verebilir oyun sadece. Alacaksan DLC'leri de içeren sürümü al ama. Kesinlikle DLC'leri oynamalısın. Grafikleri fena değildi bu arada ben de beğenmemenizi RDR 2'ye bağlayabilirim ancak. Ayrıca RDR 2'den hemen sonra oynamanı hiç tavsiye etmem. Araya biraz zaman, oyun koy. İster istemez karşılaştırıyorsun oyunları. Ve The Witcher 3 teknik açıdan RDR 2'nin çok gerisinde.

Son olarak incelemem vardı, onu bırakayım.
  • Bi' ön not: Next-Gen'den önce oynamıştım. Onu baz alarak yaptım incelemeyi.
  • Müzikler şahane, mükemmel. Her biri çok iyi, hangisini yazsam bilemedim. Baştan aşağı tüm OST'i bu kadar iyi başka bir oyun görmemiş olabilirim.
  • Grafikleri güzel. Atmosferi iyi. Duvar kağıdı yapılacak işler çıkartılabilir.
  • Hikâye güzel. Uzun ve doyurucu. Karakter çeşitliliği de bayağı tatmin edici. Kökünü romandan almanın hakkını sonuna kadar vermiş. Yine de kişisel olmakla birlikte salt hikâye olarak TW 2'nin yeri ben de ayrıdır.
  • Yan görevler mükemmel. Oyun dünyasının en kaliteli ve güzel yan görevlerini içeren oyunlardan biri. Üstüne bu evreni de seven kişilerseniz zevkten dört köşe eder. Şapka çıkardım.
  • Oynanışı temel olarak iki şekilde ele alacağım. Birincisi Roach. Dağın zirvesinden eteğine şaha kaldırır şekilde indirebileceğiniz kadar iyi fizikleri var. Kombat ise vur-kaç temelli ve sıkıyor. İşaretlerin tamamını kullanmak fantezi işi çünkü Queen işinizi büyük oranda görüyor. Birkaç iksir hariç ve genel olarak bombalar için de aynı şey geçerli. Yetenek ağacının da aman aman katkısı yok kombata. Ayrıca oyun kolay, mücadele hissi bir yerden sonra kayboluyor. Tavsiyem oyunu çözdükten sonra en zorda oynamanız. Gerçek bir Witcher gibi taktiksel düşünme, iksir/bomba hazırlığı yapma ve işaret kombinasyonları yapma imkânı veriyor. Biraz da modladınız mı tadından yenmez. Yine de sonuca bakarsak zayıf bir kombatı var derim. Bahsettiğim şeyleri yapmak için oyunu bilmeniz falan lazım. Yeni oyuncu açar normal zorlukta oynar. Modları da nereden bilsin?
  • RPG ögeleri tatmin edici değil. Yetenek ağacının adamakıllı katkısı yok. Ana hikâyeye katkısı olan seçimlerde hâyli az. Yan görevler için bu durum daha iyi. Oyun da birçok silah falan olsa da çoğu gereksiz.
  • Açık dünyada yapacak kayda değer pek bir etkinlik yok. Soru işaretlerini yapmaktan oyunun sevdalısı veya manyak değilseniz sıkılırsınız. Oyun süremin yarısı Skellige soru işaretlerine gitti. Dediğim gibi etkinlik kıtlığı da var. Yarış yap, dövüş, Gwent oyna, karıya git. Bu arada Gwent kendisi için ayrı bir oyun çıkartacak kadar iyi bir mini game.
  • Fiziklerine iyi diyemem.
  • DLC'ler bir oyuna çıkan açık ara en iyi DLC'ler. HoS'un hikâyesi benim ve çoğu kişi için ana oyunun hikâyesinden daha vurucu. BaW ise yeni harita, yeni hikâye zinciri, yeni yan görevlerle resmen The Witcher 3.5. Kesinlikle oynanmalılar.
  • Bir optimizasyon sorunu yaşamadım ama Next-Gen bayağı sorunlu diyorlar.
  • Zamdan sonra da hâlâ fiyatını hak ediyor. Complete Edition almalısınız kesinlikle, DLC'ler elzem. İndirimlerde yanlış hatırlamıyorsam 120 TL oluyordu.
  • Bu oyundan ne beklenmeli ve puanlama kısmına gelelim. Güzel bir evreni var. Bunu destekleyecek uzun ve doyurucu bir ana hikâyeye ve mükemmel yan görevlere sahip. Müzikleri de şahane. Açık dünyası kısır ve oynanışı eh işte. Oyun süresinin uzun olması ve büyük oranda diyaloglar üzerinden gitmesi insanları sıkabilir. Yine de evreni severseniz çok zevk alınacak bir oyun. Ana hikâye + yan görev + DLC + biraz açık dünya ile geçirilen her vakte değen güzel bir deneyim verir.
  • 10/10
 
Witcher evreni hakkinda hiçbir bilgim yok, YT'den baktigimda grafik ve mekanigi filan gozume cok hos gozukmedi açıkçası RDR 2'yi yeni bitirdigim icin sanirim. Dizisini izleyip sonra baslasam olur mu? Veya onerebileceginiz baska bir oyun/seri var mi?

Alınmaz. Bu kadar şişirilen oyun daha da görmedim. Oyun çok yavaş ilerliyor, kombatları bence vasat. Fanboyları az daha şişirseler RDR 2'den güzel diyecekler. 15 saat oynadım ve sildim daha da oynamam bu 15 saat işkence gibi geçti. Oyunu sevmeyi denedim ama nafile
 

Yeni konular

Geri
Yukarı