Orta seviye TYT paragraf soru bankası önerisi

Paragraf kitabı alma diyeceğim ama bazıları kötü anlayacak. Bilmediğin bir şeyi soru çözerek öğrenemezsin. O yüzden kelime hazneni geliştiren kitaplar almanı öneririm.

Kitap okumak istemiyorsan(ki okusan iyi olur), TDK'nin internet sitesinde dolaşabilirsin. Ama bence şu insanları kandıran yayınevlerine para verme. ÖSYM çıkmış sorularını birebir kopyasını yapıp parayla önünüze sunuyorlar.
 
ÖSYM çıkmış sorularını birebir kopyasını yapıp parayla önünüze sunuyorlar.
Sınav da bu şekilde kazanılıyor zaten. Bu zamana kadar kitap okuyup kelime "hazinesini" geliştirmemiş birine son sene kitap okumayı tavsiye etmek pek mantıklı gelmiyor. Ayrıca kaliteli paragraf kitapları gerek soru tarzlarıyla gerek video çözümleriyle gerek de en arkada bulunan "çok sorulan kelimeler" ile kişiyi bi' hayli geliştiriyor. ÖSYM çıkmış sorularına benzer soru sormalarını niçin eleştirdiğinizi de anlayamadım. ÖSYM'den farklı tarzda soru sorarlarsa bunun ne anlamı olacak?
 
Bu kitaptan sonra çözmek için zor kaynak ne önerirsiniz?

Limit olabilir. Limit'in Kronometre kitabı vardı diye hatırlıyorum. Limit ve Karekök iyidir. İsterseniz ALES paragraf kitaplarına da bakabilirsiniz, onlar bayağı zorlayıcı olur.
 

Geri
Yukarı