Yörelerimizin Yemeklerini Kapıştırıyoruz ( Konu iştah açabilir )

TpszTelevizyon

Kilopat
Katılım
23 Ekim 2013
Mesajlar
1.055
Makaleler
24
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisliği
Evet bulunduğumuz doğduğumuz, memleketimizin meşhur lezzetlerini burada özene bözene içimiz eriyerekten zevkle sunacağımız bir konu yapmak amacım.

Vee... Başlayalım.

Benim memleket Bursa ve Bursa'da oturuyorum. Lezzetleriyle tarihiyle gurur duyduğum bir yer. Bursa'nın meşhur olan lezzetleri:

İskender kebap, pideli köfte, kestane şekeri ve şeftalisi meşhurdur Bursa'nın.






Bu bizim İskender kebabımız. Tabakta yazan marka ise Bursa'nın en meşhur artık marka olmaktan çıkmış, kömür ateşiyle pişirilen bir lezzetin simgesidir. Tabi bana göre... :) Ama kime sorsanız bilir.




Buda pideli köfte... Kızgın yağını genelde önünüzde dökerek servis ederler. :) Başlarsanız duramazsınız. Doysanız bile kendinizi bir porsiyon daha söylerken bulabilirsiniz. :)



Bu meşhur kestane şekeri. Çok kaliteli markalar var tam aklımda değil. Etrafı çikolata ile kaplı olanlar favorimdir.




Bu şeftali. :D

Ve daha bir çok lezzetler... Şimdilik en meşhur lezzetlerden girdim konuya. :)
 
Var mı pilavdan ötesi ?

pe2.jpg
 
Hataylıyım, anlatmaya bu saatte başlarsam hepimiz dolabı karıştırmaya gideceğiz. O yüzden sadece isimlerini saymakla yetineceğim; Tepsi Kebabı, Kağıt Kebabı, Dövme, Tuzda Tavuk başlıca yemeklerimizdir. Ayrıca yörede yemek olarak yenip, diğer bölgelerde meze diye geçen Alinazik ve Humus var. Özellikle humus ve tepsi kebabı favorimdir. Heh bir de tatlılarımız var ki hepiniz bilirsiniz; Künefe, Halka Tatlısı ve kül suyuna batırılmış kabak tatlısı. Künefeyi pek açıklamama gerek yok, lokantalarda yediklerinizden bin kat daha güzel olduğunu söyleyebilirim sadece. Kül suyuna batırılmış kabak tatlısı itici geliyor olabilir fakat bu da mükemmel bir tatlıdır. Kabak tatlısını sevmezdim yumuşak ve şerbeti çekmemesinden dolayı fakat bu tatlı ağzınızda kütür kütür kırılıp içindeki şerbeti ağzınıza aktaracaktır.
Baharat ve sos kültürü oldukça geniştir bizim yöremizin fakat özel olarak Nar Ekşisinden bahsedeceğim. Ben şahsen kendi Nar Ekşimizden başkasını yiyemiyorum, çiğ köftecilere asla koydurtmam mesela. Gerçek Nar Ekşisi yoğun olur, hatta pazarda sattığım için biliyorum bir litre Nar Ekşisi yaklaşık bir buçuk kilogram gelir. Akışkanlığı fazla değildir ve gerçekten o yoğun tadı hissedersiniz.
Bu arada kan eksikliği problemi çeken tanıdığınız varsa mutlaka önerin. Pazarda satmak için kaplara doldururken kalanları yerdim hep, kış aylarında bana ateşler basmaya başladı ve hormonal olabilir diye korkup test yaptırdık. Doktor çok şaşırmıştı, kan değerlerim nerdeyse normal bir insanın iki katıydı. O günden beri kan değerlerimi düzenli olarak kontrol ettirip 18 yaşımdan küçük olmama rağmen kan veriyorum.
Damak tadınıza düşkünseniz ve biraz da vaktiniz varsa bence Hatay'a gelmelisiniz.
 
Karnıyarık, Lahmacun ve Adana kebap vazgeçilmezlerim.

K%C4%B1zartmadan-Kolay-Karn%C4%B1yar%C4%B1k-Tarifi.jpg


lahmacun-1c5.jpg


adana-kebap_464438.jpg


Bir de Azerilerin bir kebabı vardır Lula Kebab isimli bir kebap, Gürcistan'da yeme fırsatım olmuştu, çok müthiş bir şey.

Bu arada sokak köşelerinde el arabasında pilav satan adamların pilavı, lokantada satılanlardan daha lezzetli oluyor. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı